Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 неща, които трябва да знаеш, преди да забременеш

 

Оценка: (0/5)

 
 

Решението да забременееш може да се превърне в нещо като мисия за теб – решаваш, действаш, искаш бързи резултати.

5 неща, които трябва да знаеш, преди да забременеш

Толкова много неща си постигнала сама, това ли ще ти се опре? Обаче често забременяването отнема повече време, отколкото би ти се искало. Затова не е зле да знаеш някои неща, преди да решиш да си имаш бебе.

Следи цикъла си
Ако следиш цикъла си, ще знаеш кога можеш да забременееш. Жената освобождава само една яйцеклетка на месец, и тя може да бъде оплодена в рамките на 24 часа. И тъй като овулацията е задължителна за забременяването, имаш 5 дни в месеца, през които можеш да опитваш за бебе.

Разбери кога е точният момент за бебе
Колкото и опити да правите с партньора ти,  можеш да забременееш само в дните на овулация. Използвай ги всичките 5, защото още не е сигурно кой от тях е най-подходящ за зачеване.

Следи кога си в овулация

5 неща, които трябва да знаеш, преди да забременеш

Може да се окаже трудна работа да установиш с точност кога си в овулация. Всяка жена  е с различен цикъл. Вагиналното течение е най-честия симптом при овулация. Цервикалната слуз може да е прозрачна слуз или кремаво-бяла, лепкава и разтеглива, като белтък на яйце. По време на овулация  цервикалната слуз в шийката на матката не е толкова гъста за да се улесни преминаването на сперматозоидите в матката и бъдещото зачеване.

Секс-позата също е важна
Няма научни доказателства, но мисионерската поза се счита за най-подходяща за забременяване. Ако жената е отгоре, или в изправено положение, гравитацията може да попречи на сперматозоидите да стигнат до целта си. Много експерти съветват да останеш легнала около 15 минути след секс (това означава, че и пишкането се отлага с толкова), пак заради гравитацията.

Трябва да си здрава
По време на опитите ти за забременяване трябва да избягваш наркотици, алкохол и цигари. Следи за теглото си и пий препоръчани ти от гинеколога ти витамини, както и фолиева киселина ако се налага. И най-важното: отпусни се, наслаждавай се на периода, в който с партньора ти си правите бебе, и не се стресирай и самонавивай, ако не става бързо.


Виж ощеНово в Cosmo