Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

3 мита за вагиналните гъбички

 

Оценка: (0/5)

 
 

Време е да развенчаем тези митове за вагиналните гъбички!

3 мита за вагиналните гъбички

Повечето жени нямат навика да си обсъждат вагиналните проблеми, въпреки че напоследък пуснаха реклами за вагинални таблетки във вечерния праймтайм, когато хората обикновено вечерят.

Но разговорите между жени за тези проблеми са полезни, защото се обменя ценна информация по темата, макар че винаги лекарският съвет е най-добър и трябва да слушаш него. Но е утешително да знаеш, че не си само ти и това е съвсем нормално.

Вагиналните гъбични инфекции са едни от най-често срещаните проблеми на жените. Обикновено за появата им са обвинявани сексът, басейните, хигиената и какво ли още не. И въпреки че те също имат роля, най-честата причина е нарушение в баланса на вагиналната флора, нарушение на pH баланса и отслабена имунна система.

Те се появяват при прекомерното развитие на бактерията  Candida albicans.Тя се възползва от момента, когато защитата ти е отслабена, развива се и причинява гъбичната инфекция.

Как да подобриш защитата си, така че да се предпазиш от тези неприятности?
Как да подобриш защитата си, така че да се предпазиш от тези неприятности?

Нека първо разбием тези три мита:

Храненето няма нищо общо с гъбичните инфекции и състоянието на вагината

Грешка!

Прекалено многото захар в диетата е доказан причинител на гъбични инфекции. Бактериите се хранят със захар и когато ядеш прекалено много, ги подхранваш. Здравословната диета с малко захар и рафинирани въглехидрати помага на тялото да се пази само. Освен че подхранва бактериите, захарта нарушава баланса на киселинността на вагината ти. Когато тя се вдигне над 4.5 pH, патогенните организми започват да растат.

7 уникални неща, които вагината ти прави!

Виж седемте неща за своята вагина, които не си предполагала, че тя може да прави сама!
Виж седемте неща за своята вагина, които не си предполагала, че тя може да прави сама!

Ще се оправиш само с антибиотици

Определено не!

Знаем, че целта на антибиотиците е да убиват бактериите – всички бактерии, не само вредните. А във вагината има и полезни бактерии, които поддържат баланса. Затова винаги, когато взимаш антибиотици, взимай и пробиотици, които да поддържат добрата флора.

Начинът ми на живот не може да причини гъбична инфекция

Грешка, отново!

Стресът играе голяма роля във функционирането на имунната ти система, а тя е основният борец срещу вредните бактерии. Има много начини да подсилиш имунната си система: наспивай се добре, храни се балансирано и здравословно, приемай достатъчно витамини. Намери начин да намалиш стреса: спорт, йога, разходки и др. Когато имунната ти система е достатъчно силна, ще намалиш риска от гъбични инфекции.

Спазвай тези прости правила и ще поддържаш добро здраве. Ако се съмняваш, че нещо не е наред, отиди на лекар.


Виж ощеНово в Cosmo