Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

12 мита за женското здраве, в които да не вярваш

 

Оценка: (0/5)

 
 

Като млади здравето не винаги е на първо място, защото просто не вярваме, че ще се разболеем.

12 мита за женското здраве, в които да не вярваш

Но неспособността ни да се информираме правилно за здравословните проблеми, които биха могли да ни засегнат, може да е проблем, защото с толкова много фалшива информация онлайн можем да повярваме на митове, които вредят на здравето ни.

12 ежедневни неща, които да правиш за щастлива вагина

Митове като тези ...

1.Имаш нужда от здравен специалист, за да прегледаш правилно гърдите си

В никакъв случай. Въпреки че бихме препоръчали на жените редовно да ходят на преглед, те могат и трябва да проверяват собствените си гърди сами. Важно е да разбереш кое е нормалното състояние на гърдите ти и при необичайни промени бързо да обърнеш внимание.

12 мита за женското здраве, в които да не вярваш

2. Липсата на цикъл означава, че си бременна

Може да има редица причини, поради които нямаш цикъл. Усилените тренировки и значителната промяна в теглото са част от тях. Стресът също е често срещана причина за прескачане или забавяне на цикъла ти. Възможни са и други медицински състояния като преждевременна менопауза или поликистозен овариален синдром.

12 мита за женското здраве, в които да не вярваш

3. Нараняването на гърдите може да причини рак

Когато изпитваме болка в областта на гърдите като цяло им обръщаме повече внимание, поради което може да открием нещо необичайно и да ги прегледаме. Няма доказателства, че натъртването или нараняването увеличава риска или причинява рак на гърдата.

4. Бактериалната вагиноза засяга само жените, които са сексуално активни

Отново не е вярно. Жените, които са сексуално активни, са с по-висок риск от развитие на бактериална вагиноза. Но никой не е застрахован. Бактериалната вагиноза може да се задейства от всичко, което нарушава вагиналното рН. Важно да намалиш количеството и агресивността на своя режим на почистване. Вагината е самопочистваща се част от тялото и трябва да бъде оставена сама да се погрижи за себе си.

12 мита за женското здраве, в които да не вярваш

5. Приемането на хапчета твърде дълго може да предизвика проблеми с фертилността

Това е често срещано погрешно схващане. Възможно е да забременееш, докато приемаш хапчета, ако често ги пропускаш и това е така, защото няма дългосрочно въздействие върху плодовитостта.

6. HPV не се предава чрез сексуална активност

Погрешно отново. Човешкият папиломен вирус (HPV) е група от вируси, разпространяващи се по време на полов акт. Почти всички случаи на рак на шийката на матката се появяват при жени, които са били изложени на HPV.

7. Сокът от червени боровинки лекува уринарни инфекции

Всички сме чували това, но всъщност няма доказателства, които да предполагат, че е вярно.

►►►Инфекцията, която съсипва сексуалния ти живот

8. HPV означава, че имаш ранни признаци на рак на маточната шийка

Докато почти всички случаи на рак на маточната шийка са причинени от HPV, важно е да се разбере, че наличието на вируса не винаги означава, че имаш ранни признаци на рак. Има повече от 100 вида HPV и много от тях са безвредни. Най-важното е да се провеждат редовни тестове за скрининг на маточната шийка, така че навреме да бъдат открити всички аномалии - вредни или не.

12 мита за женското здраве, в които да не вярваш

9. Не можеш да забременееш по време на цикъл

Вероятността да забременееш по време на цикъл е значително по-малка от шансовете за зачеване по време на овулация, но това не е невъзможно, тъй като сперматозоидите могат да живеят в тялото в продължение на пет дни, за да останат активни, когато влезеш в „плодородния период“.

12 мита за женското здраве, в които да не вярваш

10. Само жени над 50 влизат в менопауза

Около 1 на 100 жени преживяват преждевременна менопауза преди 40-годишна възраст и ще получат симптоми на менопауза. Прочети повече за перименопауза - началния стадий на менопаузата, който може да засегне по-младите жени.

►►►8 шокиращи (небезопасни) метода за контрацепция

11. Инфекция на урината означава, че имаш лоша хигиена

Абсолютно не и жените никога не трябва да мислят по този начин. Инфекцията може да бъде причинена от редица неща, включително бременност, бъбречен проблем, запек (особено при деца) и слаба имунна система.

12. Жените с големи гърди са по-застрашени от рак на гърдата, отколкото тези с по-малки гърди

Размерът на гърдите няма нищо общо с това. Фамилната история, тютюнопушенето, пиенето на повече алкохол, отколкото препоръчителните дози, наднорменото тегло и липсата на активност, са фактори, които изглежда са свързани с рака на гърдата.


Виж ощеНово в Cosmo