Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 неща, които трябва да знаеш за химена

 

Оценка: (3/5)

 
 

Виж всички любопитни факти за химена!

10 неща, които трябва да знаеш за химена

1. Хименът (девствената ципа) представлява гънка на влагалищната лигавица, която частично затваря входа на влагалището, намиращо се на дъното на влагалищното предверие.

2. Те са във всякакви форми и размери. Подобно на всяка друга част от твоето тяло, хименът също е с различна форма и размер. Забавен факт е, че ....няма никаква цел!

12 ежедневни неща, които да правиш за щастлива вагина

3. Тази тъкан е розова на цвят. Колко фешън! 

4. Не изчезва магически, след като си правила секс. Той се разкъсва малко при първия полов акт, но не изчезва. 

5. Хименът има един или няколко отвора, през които изтича менструалната кръв. Най-често отворът има полулунна форма, но се срещат и други форми: пръстеновидна, решетъчна, назъбена и др. В редки случаи може да липсва отвор в хименалния пръстен. Това е вродена аномалия, наречена атрезия на химена.

10 неща, които трябва да знаеш за химена

6. Има случаи, при които девствената ципа е много еластична и остава неразкъсана след полов контакт. След раждането хименът се разкъсва. Обикновено при първия полов хименът се разкъсва до основата на едно или няколко места. Когато хименът е много месест, той може да затрудни половия акт и при разкъсване да се получи по-силно кръвотечение. Когато е назъбен или широк и ненормално разтеглив, хименът може да не се разкъса при половия контакт. При първото рждане хименът се разкъсва така, че остават малки остатъци. От задното съединение на малките лабии до основата на химена се намира малка ямка, наречена ладийна.

►►►Нормални ли са устните ти долу? Виж тези седем вида

7. Не винаги има кървене, когато се разкъса. Някои жени имат много тънки химени, които се разкъсват и не кървят - независимо дали по време на секс или случайна детска активност като гимнастика или каране на колело. По-малко от половината от жените кървят при първия полов акт. 

8. Понякога е видима външно. Понякога остават останки от химена между гънките на лабията, защото се намира само на няколко сантиметра навътре в тялото. Това не е лошо или опасно и не е необходимо да бъдат премахнати.

9. Може да боли малко, когато се разкъсва при първия полов акт. Но не винаги!

10. Тъй като не винаги кърви, "тестовете за девственост" са пълна измислица и глупост. Мъжът не може да провери дали жената е девствена по това дали кърви или не. 


Виж ощеНово в Cosmo