Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Защо жените са по-добри шефове?

 

Оценка: (0/5)

Проучване съветва да бъдат включвани повече жени в директорските бордове, ако притежателите на акции искат компанията да работи по-добре и да е с по-нисък риск от фалит.

Защо жените са по-добри шефове?

 

Жените взимат по-правилни бизнес решения и ръководените от тях компании по-рядко фалират, установи канадско проучване. Успехът на дамите в големия бизнес се дължи на факта, че те притежават по-аналитичен ум и съзират много повече възможни решения на проблемите.


Изследването обхванало 600 корпоративни директори и установило, че дамите по-добре се справят в бизнеса и са по-добри лидери.
Те по-охотно зачитат правата на персонала и се вслушват в мнението на другите при взимането на важни решения.
А това се отразява на по-доброто финансово здраве на ръководените от тях компании.
От проучването проличало, че мъжете корпоративни ръководители предпочитат да взимат решенията, робувайки на правилата, на регулациите и на традиционния начин за правене на бизнес.
Жените от своя страна по-лесно загърбвали тези параметри и по-смело се доверявали на  самоинциативата.
В глобален мащаб 10% от корпоративните бордове по света се оглавяват от жени.
Проучването съветва да бъдат включвани повече жени в директорските бордове, ако притежателите на акции искат компанията да работи по-добре и да е с по-нисък риск от фалит.

 


Виж ощеНово в Cosmo