Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Влюби се в своята работа

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Влюби се в своята работа
Влюби се в своята работа
Успехът ти е в кърпа вързан, ако всеки ден тръгваш с желание към работното място.

Оцени работата си
Установи кои са позитивните страни на кариерата ти и използвай това, за да се мотивираш повече. Много хора се фокусират върху лошите неща в работата си – но ако е чак толкова зле, защо продължаваш да го вършиш?

Бъди У.М.Н.А
Упоритостта, мотивацията, научаването на нови неща и амбицията могат да те изстрелят нависоко, ако си поставиш за цел да използваш тези качества в работата си всеки ден.

Планирай
Краткосрочно – за нещата, които ти предстоят в близките месеци. Дългосрочното планиране е отговорът на глупавия въпрос от интервютата за работа: „Къде се виждаш след пет години?“. Но ако там е понякога неадекватен, в собствените ти мисли този отговор трябва да съществува и ти да работиш по осъществяването му – независимо дали като натрупване на квалификация или образование.

А мисли ли шефа ти за теб?
Оказва се, че много хора (вероятно дори и ти) живеят с мисълта, че шефовете им са длъжни да мислят за тях и техните нужди и се чувстват недооценени, когато това не се случва. Истината обаче е, че висшестоящите вероятно изобщо не стават с мисълта за теб и твоите проблеми – дори и да са сериозни, обикновено не са най-важните, пред които те са поставени в днешния ден. Затова недей да се цупиш, когато нещата не се решават тутакси или в момента, в който те види, шефът ти не започва да обяснява какво е направил за теб. Вместо това приеми, че е възможно да е забравил и, ако вече те притиска краен срок, повтори искането си спокойно. Не винаги отношението е лично.

ПРОЗРЕНИЕ: АКО САМА НЕ СИ ПОВЯРВАШ, НИКОЙ ДРУГ НЯМА ДА ГО НАПРАВИ. ТРЯБВА ТИ САМОУВЕРЕНОСТ.
Джонатан Джей, Уволни шефа си!, издател: AMG


Мисли в зелено
Превъзходен начин да направиш бюрото си по-уютно е саксия. Така не само ще ти е по-зелено, но и ще има още едно нещо, за което да се грижиш и да се радваш в работния си ден, а пък и усилията не са много – винаги можеш да го полееш с вода от бутилката. Добре е да се посъветваш в цветарския магазин за такова растение, което да няма нужда от пресаждане –  както и да е дълго цъфтящо, за да ти е по-приятно. Изследвания показват, че зеленината увеличава продуктивността с 12%, а освен това и намалява общия шум.


Виж ощеНово в Cosmo