Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Влюби се в работата си отново

 

Оценка: (0/5)

Дори да си на работата на мечтите си, напълно в реда на нещата е понякога да имате проблеми във връзката си. Запали искрата помежду ви отново с няколко лесни трика.

Влюби се в работата си отново
Влюби се в работата си отново © Погрижи се за една от най-важните си връзки – тази с работата ти! (Shutterstock)


Имаше дни, когато беше луда по работата си и нямаше търпение да влезеш в офиса. Но с ежедневните служебни отговорности, е много лесно да започнеш леко да се отегчаваш и да паднеш духом. Като при всяка важна връзка в живота ти, обвързването с това, което правиш, изисква правилната настройка, за която да положиш съзнателно усилие. И за да съживиш „романтиката“ отново, се изисква да бъдеш активна и изпълнителна участничка в работата си и да се стараеш да следваш стъпките, които ще ти помогнат отново да запалиш искрата помежду ви.

В тежките икономически условия в момента не трябва да подценяваш страхотната си работа, а подходът ти към нея говори много за теб. Работодателите търсят служители, които се отнасят със страст към това, което вършат и когато ти си от хората със замах, това ти носи финансови резултати, които неимоверно повишават ентусиазма ти. Ако работата не ти носи тази наслада, която ти носеше преди, значи си дължиш малко „любовна терапия“. Започни оттук:

• Надхвърли очакванията си: стреми се да го правиш дори за всекидневните си задачи, а не само за специалните големи проекти. Наградата ти ще бъде похвала, а вероятно дори повишение, и така лично ще се радваш на ползите от допълнителното предизвикателство.

• Награди се за добре свършената работа: празнувай постиженията си. Събери приятелките си и им позволи да споделят успеха ти. Това ще те накара да работиш още по-усилено.

• Открий значимото в това, което вършиш: замисли се какво те накара да се забъркаш в настоящата си работна връзка от самото начало и винаги когато усетиш, че ентусиазмът ти намалява, си го припомняй, както и това, че си по средата на кариерата си и си на път да постигнеш това, към което се стремиш.

• Бъди креативна: новите перспективи са пред теб, а рутината не ти е необходима. Опитай се да мислиш креативно и се стреми към интересен подход във всичко, което казваш или правиш.

• Парите не могат да ти купят любов: точно както материалното положение не е добра основа за успешна връзка, така и отношението ти към работата ти не трябва да се ръководи от фиша за заплата. По-скоро трябва да гледаш на професията си като на възможност да използваш уменията и силите си в своя полза.

• Справи се със стреса: стресът в разумни количества, провокиран от работата, е напълно очакван, но прекалено честите тревоги ти вредят. Спри да се тормозиш за неща, които са извън твоя контрол, и насочи вниманието си към изпълнението на ежедневните си задачи по възможно най-добрия начин за възможностите ти. Задължително се разтоварвай от стреса със забавления след работа.

• Добрите отношения са важни: щастливите служители поддържат добри отношения с колегите си. Ако поддържаш положителни офис връзки, това значи, че имаш подкрепа зад гърба си. Това оказва невероятно добро психологическо влияние, когато задачите ти са твърде много.

• Влюби се отново: вземи съзнателно решение да се влюбиш отново в това, което правиш. Можеш да положиш основите на любовта си като си съставиш списък, включващ всичко, което харесваш в работата си. Напомнянето защо се влюби в точно тази длъжност в началото, автоматично ще те зареди с положителни емоции.


Виж ощеНово в Cosmo