Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Успешна ли си? Значи правиш това до 7:30 ч.

 

Оценка: (0/5)

 
Какво обединява успелите хора?

Успелите хора са различни, но тях ги обединява една обща черта: там, където другите виждат непреодолими препятствия, те намират възможности. Травис Бредбъри разказва за седемте сутрешни навика, които отличават „отличниците“ от простосмъртните, трудно отварящи очите си сутрин, хора.

Успешна ли си? Значи правиш това до 7:30 ч.

Най-влиятелните жени в света на шоубизнеса

1. Пият вода с лимон

Успешна ли си? Значи правиш това до 7:30 ч.

Чаша лимонена вода сутрин помага да се събуди умствената и физическата енергия и подобрява храносмилането.

Рецептата: изстискай сока на половин лимон и добави вода. Не ти препоръчваме да пиеш чист лимонов сок – той е опасен за зъбния емайл. Важно е да пиеш лимона с вода на гладно, за да осигуриш пълното й усвояване, и да закусваш не по-рано от 15-30 минути след това.

2. Правят гимнастика

Успешна ли си? Значи правиш това до 7:30 ч.

Най-вероятно има и такива, които считат сутрешните упражнения за ненужно мъчение, само че Тим Кук и Ричард Брансън не са сред тези хора. Тези, които са постигнали успех, по принцип стават преди 6 сутринта и веднага започват да се движат. След 10 минути физическа активност се освобождава Гама аминомаслена киселина (GABA), която успокоява ума и способства за съсредоточаването.

Изследователи от институт в Онтарио показват, че хората, които тренират минимум по два пъти в седмицата, в продължение на 10 и повече седмици, са по-развити социално, професионално и физически. А изследване на университет в Бристол доказва, че всекидневните тренировки помагат за прилива на енергия, за позитивното настроение и, като следствие – за по-голямата ефективност.

►►►Правилата за успех. Виж ги тук!

3. Не започват да работят веднага

Успешна ли си? Значи правиш това до 7:30 ч.

Ако, едва събудили се, ние се втурваме да ровим във Facebook или да проверяваме пощата си, то ще загубим фокуса и сутрешното си време с проблемите на другите хора. Най-добре прекарвай първите минути на деня, занимавайки се с нещо приятно. Това ще ти помогне да си създадеш позитивно настроение за целия ден.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на американската кафе верига Starbucks Хауърд Шулц в началото на деня пише мотивиращ имейл на сътрудниците си, а след това посвещава времето си на семейството и физическите упражнения.

4. Закусват здравословно

Успешна ли си? Значи правиш това до 7:30 ч.

Когато не забравяме за закуската, ние получаваме предимство пред тези, които тръгват на работа с празен стомах: стабилни нива на захарта в кръвта, отсъствие на пристъпи на глад през деня. Здравословната закуска ни дава енергия за няколко часа, подобрява краткотрайната памет и ни подарява концентрация.

►►►Как гледат мъжете на женския успех

5. Медитират

Много шефове практикуват медитацията на осъзнатостта, която повишава продуктивността и способства да приемеш себе си. Тя позволява да се пребориш със стреса чрез трансформацията на механизма „бий се или бягай“, помага за концентрацията, пробужда и повишава емоционалния интелект.

Успешна ли си? Значи правиш това до 7:30 ч.

6. Планират деня си

Ако съвестно планираме деня си, шансовете да достигнем поставените цели се увеличават многократно. Най-добре е да се занимаваме с планиране веднага след медитацията, когато умът ни е спокоен и ясен. Фен на планирането е бил и Бенджамин Франклин: той ставал в 4 сутринта и педантично си правел план за деня.

7. Казват „не“

Успешна ли си? Значи правиш това до 7:30 ч.

Тази дума ще ни позволи да съхраним така скъпото ни време сутрин. Най-важното е да не се опитваме да заменим „не“-то с фрази от рода на: „Не съм сигурна“, „Не мисля, че ще успея“. Изследователи от Калифорнийския университет в Сан Франциско са изяснили, че хората, които избягват да употребяват думата „не“, са подложени повече на стрес от другите, на вътрешни терзания и дори изпадат в депресия.


Виж ощеНово в Cosmo