Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Убий скуката!

 

Оценка: (0/5)

Отегчаваме се много по-лесно от всяко друго поколение, само че честата смяна на работни места не е правилното решение. Даваме ти няколко насоки как да се спасиш от скуката.

Убий скуката!
Убий скуката! © Shutterstock.com

Нащрек!

Бъди внимателна за симптомите и вземи своевременни мерки за справяне с досадата. Обърни внимание какви са мислите и чувствата, които те осеняват точно преди ентусиазмът да те напусне, и се опитай да се справиш с тях.

Съсредоточи се.

Поставяй си цели, за да поддържаш вдъхновението си. Мотивацията е мощно оръжие срещу отегчението.

Не се отказвай.

Веднага щом започнеш нещо ново – нова работа, нова връзка, нов курс или тренировка – опитай да потиснеш първоначалната си развълнуваност, за да изпиташ пълното удовлетворение, което идва само с много усилия и пълна ангажираност.

Прави малки промени.

Дори да те наляга скука, не се отказвай от това, което правиш – първо опитай да промениш леко начина, по който действаш, разчупи рутината и внеси малко креативност.

Заобиколи се с хора.

В никакъв случай не се изолирай в търсене на утеха от отегчението.

Вдигни си дупето от дивана.

Стига си си намирала оправдания, ами отивай да тренираш – това е най-добрият начин да се избавиш от скуката и да спечелиш свежа енергия.

Обуздай скуката.

Във всяка работа има задължения, които са супер досадни. Това не значи, че трябва да ги оставяш да ти скапват настроението. Гледай на тях като на необходимо зло.

Бъди креативна.

Ако наистина, ама наистина не откриваш нещо, което да грабне вниманието ти, напиши, нарисувай или изкомпозирай нещо сама. Дори и в теб да не се крие новият Йохан Себастиан Бах, поне ще се позабавляваш.


Виж ощеНово в Cosmo