Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Служебните навици, които ти вредят

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

Ако кариерата ти е важна за теб, крайно време е да елиминираш тези 4 вредни навика от служебното си поведение!


Престараваш се.

Постоянно си на различни срещи и често се случва да останеш до късно на работа, без да се оплачеш. И същевременно, въпреки че наистина ужасно се стараеш, може би все още не си особено близо до повишението, на което се надяваш. Според експертите младите жени са много амбициозни, но все още нямат достатъчно вяра в себе си, а това ги затруднява да постигнат успехи. Дори супер решителните мацки невинаги защитават достатъчно добре правата си.

Подценяваш постиженията си.

На мъжете е присъщо да действат с рогата напред, а момичетата са възпитани да мислят, че хората ще ги харесат повече, ако са по-скромни. Ако не се радваш на победите си обаче, кой ще го направи вместо теб? Шефът ти, за съжаление, е прекалено зает... Доста вероятно е дори да не осъзнава колко усърдно работиш – така че се налага да му/й кажеш. Един бърз e-mail със следното съдържание: “Отне ми доста часове, но си струваше – успехът си заслужаваше риска!” - може да му/й отвори очите... и кариерата ти бързо да се устреми напред.

Не звучиш професионално.

Гласът ти се повишава с една октава, изявленията ти завършват с въпросителен („Предадох работата си... вчера?“) и в изреченията си вмъкваш „ъ-ъ-ъ“, „а-а-а“ и подобни... Тези словесни навици тотално подкопават професионализма ти. Защо по дяволите й е на уверена мацка като теб да върви назад? Много млади жени се притесняват, че може да объркат нещо, затова и начинът им на изразяване е малко колеблив. За да вървиш нагоре по служебната стълбичка обаче, трябва да говориш с авторитет. Мъжете го правят, дори когато грешат. Внимавай и гледай гласът ти да звучи строго. Вярвай в това, което казваш, дори и другите да не са съвсем убедени в истинността му.

Не рискуваш достатъчно.

Абсолютно всеки се страхува от провал, но жените са малко по-склонни от мъжете... ние обичаме да играем на сигурно. Желанието животът ти да протича гладко, е разбираемо и може би не се чувстваш добре подготвена за предизвикателства, с които рискуваш да обърнеш лодката. Работата е там, че големите успехи обикновено се случват, когато рискът излезе от зоната на комфорта. Да изследваш непозната територия – независимо дали става дума за нова служебна отговорност, или съвсем различна кариера – наистина е доста стресиращо, но понякога просто се налага да поемеш риска, за да спечелиш. Както казваше феноменалният Стоичков: „Който играе пичели, който не играе, не пичели“...


Виж ощеНово в Cosmo