Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Работа от вкъщи: 5 начина да останеш мотивирана

Maрия Павлова/Cosmo team
 

Оценка: (5/5)

 

Ако се наложи да работиш от вас - не е дошъл края на света, повярвай ни!

Работата от вкъщи предлага гъвкавост, която ти позволява да балансираш работния график с домашните задължения и семейния живот.

Работа от вкъщи: 5 начина да останеш мотивирана

Също така спестяваш средства от бизнес срещи и пътувания. Въпреки това, работейки от дома си, трудно можеш да останеш фокусирана и мотивирана, особено ако около теб се боричкат деца или трябва да сменяш памперси.

Опитай нашите 5 съвета за това как да запазиш амбиции и целите си, когато „офисът” ти е кухнята или спалнята вкъщи!

1. Създай си специално работно пространство

Независимо дали имаш нужда от отделна стая или просто от един малък ъгъл от всекидневната, създаването на специално обособено работно място ще ти помогне да се съсредоточиш върху работата си.

То ще ти осигури пространство, в което да се „потопиш” в една изцяло различна среда, също както като стъпваш в офис на работно място.

2. Помоли хората около теб да уважават твоето пространство

Трудно е да се фокусираш върху нещо, когато членове на семейството, приятели или съседи постоянно ти се натрапват, мрънкат ти на главата и не те оставят на мира.

Всички това те разсейва, правейки те невнимателна и небрежна към работата. Говори с хората около себе си и им обясни, че се нуждаеш от време и пространство, за да работиш! (Никакви следобедни сбирки с останалите „отчаяни съпруги” от квартала преди 16:00!) Обясни на всички, че се нуждаеш от тишина и спокойствие, и ги помоли да се съобразяват с графика ти!

3. Сведи до минимум отвличането на внимание

Вкъщи ще се намерят дузина неща, които да те разсеят.

Звънящи телефони, гладни домашни любимци, анимационните филмчета на децата или гръмката косачка на съседа – всички те са потенциални нарушители на твоето спокойствие. Сложи всичко, което отвлича вниманието ти, далеч от работното ти пространство (вестници, списания, телевизори, радио) и помоли съседите да бъдат по-безшумни при ремонтните си дейности.

4. Постави си цели

Ясните цели ще ти помогнат да останеш съсредоточена и мотивирана. Избери цели, които са измерими и реалистични.

Раздели големите цели на малки стъпки, за да останеш на пистата здраво стъпила на краката си. Напиши стремежите си на листче и го окачи на стената над бюрото си – така всеки ден ще си припомняш, че трябва да бъдеш непреклонна и упорита, за да стигнеш до финала! И да се закичиш със златен медал!

5. Планирай графика си

Определи си точно време на извършването на някои задачи (нещо като краен срок) – така ще останеш съсредоточена и концентрирана върху тях.

Това ще ти помогне да си създадеш график, който ще е особено полезен и за членовете на твоето семейство – чрез него те ще знаят кога си по-свободна и кога не бива да те безпокоят. Планирането на график ще ти създаде работни навици и ще улесни  другите аспекти на живота ти.
Един от най-често задаваните въпроси напоследък е свързван с правенето на пари ОНЛАЙН. През последните няколко години броят на хората, желаещи да печелят пари в Мрежата, се е увеличил със светкавични темпове. Това може да се дължи и на факта, че правенето на пари в Интернет предлага голямо разнообразие от ползи, които не могат да бъдат реализирани при традиционните работни дейности.
Факт е, че много хора са уморени от традиционния начин на работа, най-вече от ранното ставане и пътуването до офиса. За щастие, Интернет вече е неизменна част от живота ни и всеки може да се възползва от възможностите, които предлага.


Виж ощеНово в Cosmo