Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Превърни хобито си във втора професия

Cosmo
 

Оценка: (4/5)

Нови възможности.
Когато от години се занимаваш с нещо странично от това, което си учила, може да откриеш, че то ти е много по-интересно от настоящата ти работа. Може би съдбата ти подсказва какво е призванието ти? Ако например цяла вечност ходиш на аеробика и имаш натрупан опит и страхотно тяло, сигурно не е толково трудно да се видиш със собственика на близкия клуб и да предложиш да поемеш своя група.

Заложи на допълнително образование.
Ако още не си сигурна в това, че хобито ти може да ти носи достатъчно странични доходи, защото нямаш нужните познания, би могла да се запишеш на допълнителни курсове, които да ти дадат необходимата основа.

Удовлетворение.
Не е речено, че хобито ти не може да стане постоянна работа, ако си намериш достатъчно ангажименти и бизнесът ти потръгне, защото когато правиш нещо с удоволствие, си личи и хвърляш повече усилия.

„Много съм срамежлива и мисля, че това ми пречи да се развивам добре...“
Всеки е малко или много притеснителен, но има хора, при които това е истински проблем. Според психолозите острата срамежливост често е генетично предопределена. Това състояние за съжаление може да повлияе на кариерата ти. Изследванията показват, че стеснителните по-късно започват работа, трудно приемат предизвикателствата, дори и да им се предложат перспективни позиции, и взимат бавно решения. Решението на тази „болест“ е да се стараеш да си често в компанията на други хора, където да се отпускаш да говориш, а не да седиш като ваза с цветя на масата, или да избереш поне в началото професии, които предполагат общуване (като продавачка или служител в кол център), за да превъзмогнеш вътрешното си аз.

Секси не винаги значи успешна
Жените, които носят къси поли и разголени топове, може да бъдат пренебрегнати от шефовете си при увеличение на заплатите и предлагане на по-високи позиции, твърди американско изследване. Според учените причината за това е, че макар да те приемат за готина и секси, подсъзнателно началниците решават, че си вятърничава и неспособна да прецениш какво поведение в кои случаи е уместно. Оказва се също, че свободният език и пикантните вицове също могат да ти направят лоша шега, защото ти създават образа на „джаста-праста“, а не на професионалист. С други думи: остави секси дрехите и пиперливите шегички за уикенда.

ЛОША РАБОТА: 52% ОТ РАБОТЕЩИТЕ МОМИЧЕТА НЕ СА СИ ПОЧИНАЛИ ДОБРЕ ТОВА ЛЯТО И МЕЧТАЯТ ЗА ПОНЕ ЕДИН ДЪЛЪГ УИКЕНД.


Виж ощеНово в Cosmo