Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Повишиха те. Какво да предприемеш оттук нататък?

Cosmo
 

Оценка: (3/5)

Чудесни новини за кариерата ти! Сега е моментът да влезеш във върхова служебна форма. Вярно е, че старите ти навици ти осигуриха повишението, но те със сигурност няма да продължат да удовлетворяват началството. Когато шефът ти позволи да заемеш по-високо място в служебната йерархия, той/тя повишава и очакванията си към теб, така че се налага да усъвършенстваш представянето си, за да отговориш на новите стандарти. Не се изнервяй! Независимо къде точно на стълбичката от кариерата си се намираш, Cosmo ще ти каже как да си осигуриш успех.

По пътя към успеха: Стъпка 1
Нагърби се с колкото се може повече дини под една мишница

Веднага щом заемеш новата си длъжност и успееш да се ориентираш в обстановката, е време да се нагърбиш с много по-амбициозни проекти, за да увериш висшестоящите, че са направили правилен избор с твоето повишение. Бъди сигурна в себе си: ти си получила тази работа, защото шефът ти вярва, че ще внесеш повече креативност и инициатива в новите си задължения. Разбира се, че е малко плашещо, но е време да се захванеш с по-големи предизвикателства и отговорности. 

По пътя към успеха: Стъпка 2
Нагоди се към промените в служебните ти връзки

Не само титлата ти се е променила след повишението. Твоето място в служебната йерархия е различно. Преди контактът ти с тези, които взимат решенията в компанията, е бил ограничен, така че едва ли ти се е налагало да умуваш как да се обръщаш към тях. Сега, когато си една стъпка по-близо до тяхното местоположение, започни да се обръщаш към тях по по-фамилиарен и самоуверен начин. Като се държиш по-неофициално и по-наперено по време на съвещания, ще успееш да убедиш всички около себе си, че новият ти статус във фирмата ти е съвсем удобен и не те притеснява по никакъв начин.
Друго съветче: промени отношенията си с бившите ти колеги по бюро. Преустанови излизанията с тях по време на обедната почивка. Това показва, че уважаваш разликата помежду ви, но все пак умееш да запазваш приятелствата си.

По пътя към успеха: Стъпка 3
Промени служебните си навици

Висшестоящите ще бъдат внимателни за знаците, с които показваш, че осъзнаваш важността на ролята си в компанията. Избягвай всичко, което ще им демонстрира обратното – прекалено разголено или прекалено всекидневно облекло, чести и дълги неслужебни разговори по телефона, сърфиране из забавни страници в интернет, дори да е в почивката ти.

По пътя към успеха: Стъпка 4
Справи се с трудностите

Човек и добре да живее, го повишават и в офиса настава служебна катастрофа! Сама се досещаш, че отговорността за спасяването на положението е изцяло в твои ръце. Първата ти реакция е да потърсиш кой да ти помогне, но този път трябва да си помогнеш сама. Щом шефът ти ти е гласувал доверие за това повишение, значи очаква от теб да знаеш как да овладееш ситуацията.
Не се паникьосвай! Задръж емоциите си, като дишаш дълбоко и избягвай да драматизираш (представяйки си всички най-кошмарни сценарии, които може да се случат). Опитай да си представиш най-добрия възможен изход и събери всичкия си потенциал в разрешаването на заплетени проблеми.


Виж ощеНово в Cosmo