Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Получи това, което искаш на работа

 

Оценка: (0/5)

Открихме тези гениални, подлички стратегии благодарение на науката, изучаваща подсъзнателните съобщения, които изпращаш. Няма нужда да ни благодариш! ;-)


Получи това, което искаш на работа
Получи това, което искаш на работа © Shutterstock.com

Искаш

Да работиш добре в екип

Kак да го получиш: закачи снимка на кученцето си (или кученцето на твоя приятелка) на работното си място.

Защо работи: когато хората видят кадъра на сладкия ти любимец, те не само ще си направят извода, че си лоялна, ами това ще ги подтикне да бъдат по-лоялни към теб. Само не задръствай бюрото си с много подобни фотографии. Проучванията показват, че изглеждаш по-непрофесионално, когато работното ти място е затрупано с лични снимки.

Искаш

Да изглежда, че си по-високо в служебната йерархия

Kак да го получиш: носи шикозни черни костюми в офиса и не се усмихвай толкова често, колкото ти се иска.

Защо работи: изглеждаш убедителна и устремена. Изследванията са достигнали до заключението, че на хората в черни униформи (в спортните отбори например) се гледа като на доминиращи. Неутралната физиономия пък се свързва с по-висок статус и власт в корпоративна атмосфера.

Искаш

Да стоплиш отношенията с шефа си

Kак да го получиш: предложи да му/й занесеш чаша топло кафе – дори да не си му/й асистентка – и си поприказвайте, докато го пие.

Защо работи: проучванията показват, че само защото държи нещо топло в ръцете си, той/тя по подразбиране ще заключи, че ти си топъл човек в емоционално отношение. Тоест, някой, който няма как да не харесаш. Само недей да му/й носиш ледено лате, защото резултатът ще е обратният.


Виж ощеНово в Cosmo