Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Печелившата формула за успешна кариера

 

Оценка: (0/5)

 
 

Отнасяй се към кариерата си като към своя мисия!

Печелившата формула за успешна кариера

Канданс Бушнел, на 58, писателка на бестселъри и телевизионен продуцент, чието алтер его е световно разпознато в лицето на Кари Брадшоу от Сексът и градът, знае печелившата формула за създаване (и поддържане) на блестяща работа от 9 до 5….

Тайните на успеха за всяка зодия

Повечето хора държат толкова много на успеха

Не всеки иска да е суперзвезда или главен изпълнителен директор и това е ок. Но ако наистина искаш да бъдеш най-добрата в своята сфера, трябва да упражняваш дисциплина, сила на мисълта и способността да понасяш откази всеки ден, отново и отново.

Печелившата формула за успешна кариера

Няма кратък път

Напредването означава да си изчерпателна и старателна във всичко, което правиш. Каквато и да е работата ти, се постарай да си най-добра във всички задачи – независимо колко малки са те. Моя шеф в LadiesHomeJournal през 80-те ме караше да му подострям молива всяка сутрин. Стараех се и той ме хвалeше, че съм „най-добрата острилка на моливи, която е имал“. 

Но ако не можеш да демонстрираш, че ще изпълниш и малката задача старателно, как другите да разберат, че ще справиш добре с по-важна задача?
Но ако не можеш да демонстрираш, че ще изпълниш и малката задача старателно, как другите да разберат, че ще справиш добре с по-важна задача?

Преследвай кариерата си сякаш това е връзка

Ще ми се, когато бях на двадесет и няколко, някой да ми беше дал съвета да се тревожа по-малко за мъжете и повече за кариерата си. Преследването на партньор може да стане форма на пристрастяване за жените и е нещо, което много от нас инстинктивно превръщат в приоритет. Вземи тези същите импулси – време, отдаденост и решителност, и ги превърни в крайъгълните камъни на твоята кариера.

Изчакай, преди да реагираш

Ако нещо те разстройва или се чувстваш критикувана, най-мъдро е да оставиш нещата така за малко - често реакцията на човека е свързана по-скоро с нещо лично, отколкото с наистина с това, което се случва. Когато бях на двадесет и малко, работех като автор в екипа на списание Self и винаги, когато ми връщаха някоя статия, писана от мен, цялата в червени поправки, го чувствах като шамар. Налагаше ми се да изляза и да направя една обиколка около квартала. Но с годините се научаваш да се справяш с тези чувства – когато си на двадесет, всичко е голяма работа.

►►►ВИЖ ТУК: 7 причини да се стремиш да бъдеш лидер вместо шеф!

Логиката е сила

Няма значение в каква сфера работиш, успехът е модел, който ти самата разработваш. Въпреки че писането на романи изисква от мен да съм доста съзидателна, това също така е организиран процес, и способността да прилагам рационално мислене е ключово за оформянето на сюжета – една идея трябва да води до друга по последователен начин. Имам нужда да организирам мислите си върху страницата по подреден начин. Баща ми е специалист по ракети, така че откакто се помня, ми е внушен този начин на мислене.

Научи се да се оправяш с пари

Математиката е нещо, от което жените често бягат, а не бива – дори и да е просто способността да смяташ парите в банковата си сметка. Целта на какъвто и да е бизнес е да има печалба и ако не помагаш на компанията си да го направи, най-вероятно не си вършиш добре работата. Хората, които разбират това, имат повече напредък. Жените се опасяват, че не е особено привлекателно да кажеш „Хей, ама аз го правя за парите“. Но мъжете нямат проблем да кажат това. 

Наистина е важно като жена да печелиш собствените си пари. Иначе е много, много трудно да си пораснала жена.
Наистина е важно като жена да печелиш собствените си пари. Иначе е много, много трудно да си пораснала жена.

Упражнявай мозъка си

Препоръчвам това на всеки – винаги чети и бъди в час с новините и новостите в твоята сфера. Ако искаш да мислиш по оригинален начин, трябва да имаш уникални преживявания. Отдръпни се малко от работата си като излезеш на разходка или прочетеш роман. Прави нещо, което активно ангажира мозъка ти, вместо да седиш пасивно и да гледаш телевизия. Забавлението на екрана е нещо, което просто пада върху теб – твоята мисъл не е предизвикана по никакъв начин.

Печелившата формула за успешна кариера

Наслаждавай се на всеки етап от живота си

Успехът идва на етапи – когато си двадесет и няколко, все още изучаваш и изследваш себе си. Когато навлезеш в тридесетте, вече навярно имаш към 10 години натрупан опит – и това донякъде ти дава авторитет. Много жени не постигат истински успех, докато не станат на четиридесет и отгоре, и това е именно защото работят от 20 години. Част от успеха е да си търпелив и да отдаваш дължимото.

►►►ВИЖ ТУК: Как да се чувстваш по-добре на твоята първа работа!

Работи сама

Тъй като работя сама, трябва да откривам вдъхновение всеки ден. Моят подход е да стана, да седна пред компютъра и да започна – най-важното нещо, обаче, е да отделя време. Прекарвам по пет до шест часа на ден в писане, но когато съм към края на книга и тя набира инерция, спокойно мога да работя по 12 часа, без да спирам. Читателите винаги внасят собствените си преживявания в една книга, и няма как всички да останат доволни, така че аз се опитвам да напиша най-добрата книга, която аз мога. Това е всичко, което човек може да прави – да дава най-доброто от себе си.


Виж ощеНово в Cosmo