Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Нов шеф на хоризонта

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Малко неща предизвикват толкова тревоги, колкото идването на нов началник. Ето няколко добри идеи как да се държиш в такъв момент.

Нов шеф на хоризонта
Нов шеф на хоризонта


Довери се на второто впечатление.

Нов шеф означава и нови шансове за позитивно първо впечатление. Каквито и да са били отношенията ти с предишното ръководство, то си е отишло. Сега трябва да работиш с непознат човек и да си готова да го приемеш нормално. Постарай се да изглеждаш добре, но дори и да не го харесаш, дай му време – той вероятно е под стрес, не по-малък от твоя.

Не вземай страна.
Доста често изборът на мениджър е съпроводен с недоволства от страна на хората, които са се надявали те да са на шефското място. Те започват да саботират работата на новодошлия, което е нелепо и скоро се обръща срещу тях, пък и доказва, че с право не са били повишени. Твоята политика би трябвало да е швейцарска – обяви траен неутралитет.

Остави го на мира.
Ще минат поне няколко седмици, преди новият шеф да се аклиматизира, затова му дай малко време да се освести, а не го притискай с въпроси и задачи. В началото доста хора ще се опитват да показват колко много работят, докато се набият на очи, но понякога това само дразни, затова се въздържай от прекален ентусиазъм.

Не бъди всезнайко.
Когато нов човек влезе в една затворена среда, той иска да научи колкото се може повече за хората в нея и най-често започва да си говори на четири очи с тях. Така се опитва да разбере що за хора са и какви промени са наложителни. Това е страхотна възможност да споделиш част от идеите си за промени, но рискуваш да се престараеш и от желание да изглеждаш като „суперслужител“ да започнеш да даваш съвети и за неща, от които не разбираш.

„Шефка съм на мъже и понякога не знам дали ме приемат.“
Мъжете са от Марс... продължението го знаеш. Истина е, че ние и те се отнасяме към работата по различен начин. Разликата не е в уменията, а в мисленето. Повечето световни проучвания показват, че мъжете шефове са предпочитани и от двата пола, като причината за това е, че жените сме по-склонни към смяна на настроенията, създаваме си фаворити/врагове и по-трудно вземаме решения. Така че ако искаш колегите ти, независимо мъже или жени, да те уважават, опитай се да потиснеш точно тези качества.

ПРИТЕСНЕНА СИ? ОПИТАЙ СЕ ДА ГОВОРИШ ПО-БАВНО, ТАКА ЩЕ ИМАШ ВРЕМЕ ДА СЪБЕРЕШ МИСЛИТЕ СИ И ЩЕ ЗВУЧИШ ПО-УВЕРЕНО.


Виж ощеНово в Cosmo