Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да дадеш нова посока на кариерата си?

Стойка Данкова
 

Оценка: (5/5)

Намираш се на кръстопътя на своята кариера, но не знаеш накъде точно да поемеш?

Попитахме Карън и Хедър Майлс, автори на „Съветите за кариера, които би искала майка ти да ти беше дала“, за да ни кажат как да разгадаем знаците по пътя на кариерата, така че да се окажеш устремена в правилната посока.

1.Открий какво се е променило

Как да дадеш нова посока на  кариерата си?
Вземи решение какво искаш да промениш в кариерата си.

Може би преди си изпитвала тръпка, ръководейки група от хора,а вече не я усещаш или си преживяла внезапно събитие, което е преобърнало представите ти изцяло. Подобни неща могат да накарат хората да поискат да променят работата си. Мисли по-внимателно върху това как искаш да промениш кариерата си, когато си в уязвим период. Най-добре е да изчакаш малко, докато възстановиш нормалното си благосъстояние. Това ще ти помогне да избереш новата посока, към която да се насочиш.
2. Пресметни своите умения и интереси
В какво те бива? Каква е твоята страст?

Искаш  да придобиеш нови навици или да използваш старите, които си натрупала? Най-добрият вариант е да помислиш върху успехите си от миналото, така че да успееш да направиш разликата със сегашната ситуация. Често тези преживявания ще ти дадат поглед върху области, които биха те задоволили и ще ти помогнат да определиш къде точно искаш да отидеш.
3. Пробвай  идеи и мнения
Поговори с приятели и близки за идеята да изследваш нови хоризонти.

Не се смущавай- много хора са били в същата ситуация през определен период. Но запомни – не се влияй изцяло от препоръките на другите – това си е твоят живот и ти взимаш крайното решение!
4. Вземи решение и тогава разработи план
Провери плюсовете и минусите и чак тогава вземи решение.

По-добре е да действаш, отколкото да тъпчеш на едно място само защото се страхуваш от промените. Направи си план, включващ индустрията, работата, мястото и вида на компанията, за която искаш да работиш. Разбери какви умения или образование са необходими и как да си ги набавиш. Веднъж направила това, можеш да превърнеш плана си в график и да го задвижиш.
 


Виж ощеНово в Cosmo