Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Мисли като романтичка...

 

Оценка: (0/5)

... за да напреднеш в професионален план. Сериозно, този (лесен) трик може да ти осигури мечтаната работа.

Мисли като романтичка...
Мисли като романтичка... © Shutterstock.com

Идеята, че само здравата работа може да ти осигури голяма заплата или офиса на шефа, е толкова остаряла! Живеем в общество, в което правилата и условията се менят от ден до пладне, и по тази причина няма как да предвидиш откъде ще ти дойде успехът.

Това, което има значение, са произволните моменти, които ти се случват  постоянно и обикновено подминаваш. И за да успееш, трябва да се научиш да се възползваш от всеки шанс, който получаваш.

Следвай сърцето си

Ако вече си натрупала трудов стаж, и си се сблъскала с някоя и друга интрига или професионална несправедливост (неизбежно!), няма как да не си станала леко цинична. Само че нашият съвет е да направиш точно обратното – да станеш романтичка. Колко истории си чувала за приятели и познати, които са срещнали своята половинка по случайност в някой бар или на ваканция? Може би това се е случило дори на самата теб.  

Комбинацията между любов и късмет е адски съблазнителна и вероятно това има нещо общо с факта, че се вслушваш единствено в сърцето си. За разлика от кариерата ти, където се стараеш да слушаш повече разума.  

Любопитното е, че не се притесняваме да оставим най-важното решение в живота си, а именно с кого да го прекараме, на случайността, а внимаваме да не направим същото по отношение на много по-маловажни въпроси.

Замисли се за случайните моменти, когато си срещнала някого, обикновено искаш да направиш нещо по въпроса – да му се обадиш, да излезете на среща. При случайностите е така. Искаш да действаш. Трябва да действаш.

Отвори съзнанието си

Не ни разбирай погрешно. Хубавите случайности няма да ти се случат, ако просто си седиш на дивана и ги чакаш. Трябва да си вдигнеш дупето, да излезеш да ги откриеш и да се възползваш от тях. Такива моменти се случват на всички нас ежедневно, но само някои от нас са достатъчно открити, за да ги сграбчат и да се възползват.  

Ако се замислиш за моментите назад в кариерата си, вероятно ще се сетиш за поне един произволен миг, който е имал такъв потенциал. Замисли се какво можеше да се случи, ако беше се възползвала от този шанс, за да оцениш колко важна роля имат случайните събития над внимателното планиране.

Тайната на успеха ти сега е просто да държиш очите си отворени за щастливите бъдещи случайности. Да, точно толкова просто е.


Виж ощеНово в Cosmo