Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Какво да НЕ обличаш на интервю за работа

превод: Лора Алексиева
 

Оценка: (0/5)

Дали ще получиш позицията зависи най-вече от качествата ти и начина, по който ще се справиш на интервюто. Но не забравяй, че блеклото ти също играе важна роля.

Какво да НЕ обличаш на интервю за работа

Виж какво в никакъв случай не трябва да носиш.

Твърде разголени дрехи

Ще ходиш да танцуваш? Облечи се колкото разголено искаш. Отиваш на интервю за работа? Дръж се професионално и не се разсъбличай прекалено.

Няма по-бърз начин да създадеш лошо впечатление на този, който има властта да те наеме, от това да му покажеш прекалено много от голата си кожа. Изглеждаш евтино и сякаш не те е грижа дали ще те вземат на работа или не.

Обувки на супер високи токчета

Както разголените дрехи, така и ужасно високите токчета създават впечатлението, че никога не си попадала в офис и нямаш идея как да изглеждаш професионално.

При всички положения си сложи обувки на токчета (изглеждат страхотно с всякакъв вид облекло), но избери по-ниските им варианти. Чифт класически обувки на висок ток с височина от 5 до 8 см. е добро начало. И нека бъдат затворени при пръстите.

Всичко, което е мини дължина

Интервюто за работа не е място за мини поли и рокли. Дори ако носиш нещо доста късо (не съвсем скандално, но с дължина леко над коляното), може да си имаш проблеми.

Най-вероятно ще се притесняваш дали въпросната пола не се надига и ще я придърпваш постоянно надолу. Колкото повече хората обръщат внимание на облеклото ти, защото все се опитваш да го нагласиш, толкова по-непрофесионално и не на място ще изглеждаш.

Прекалено много бижута

Докато носиш едно нещо, което стои красиво и оригинално, тогава няма проблеми – облеклото ти изглежда завършено и стилно.

Внимавай обаче, да не прекалиш с бижутата. Не искаш да влезеш в офиса като подрънкваща коледна елха, накичена с всички тези колиета, гривни и пръстени. Поддържай аксесоарите до минимум, за елегантно излъчване.

Прекалено много грим

Прекаляването с грима издава впечатление, че си се престарала с подготовката и също изглежда непрофесионално.

Искаш да изглеждаш по най-добрия начин, но не така сякаш ще хукнеш до бара с приятелки веднага след интервюто. Придържай се към семплия грим. Използвай коректор или фон дьо тен, само където има нужда, сложи съвсем лек слой прозрачна пудра, един слой спирала и цветен глос за устни. Остави блестящите сенки за очи вкъщи. Готова си!


Виж ощеНово в Cosmo