Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Какво да направиш, ако мразиш работата си

 

Оценка: (0/5)

 

На всеки се е слувало...

Какво да направиш, ако мразиш работата си

Ясно е, че за голяма част от хората, времето, прекарано в офиса от 9 до 5 много често се разминава с работата мечта (това е така най-вероятно, защото все още чакаме позицията "Половинката на Чанинг Тейтъм" да се освободи. 

Въпреки това, дори да не можеш да подскачаш от радост всеки път щом въвеждаш паролата на компютъра си, може да направиш така, че дните в офиса да са изпълнени с повече радост и позитивизъм. А ако не можеш? Промяната трябва да се случи по-скоро рано, отколкото късно.

Ако наистина мразиш, мразиш работата си, тук са специалистите, които ще ти кажат как да се справиш.

Тайните на успеха за всяка зодия

1. Разбери какво точно не е наред

На първо място си задай въпреоса "Защо?" Седни с лист хартия и го направи черно на бяло. Опитай се да излезеш извън емоцията и да бъдеш обективна. Задай си въпроси като "Каква е моята роля в създаването на тази ситуация?", "Какво се е променило?", "Има ли нещо, което можех да направя, за да предотвратя ситуацията?", "Защо не го направя тогава?" Яснотата около това защо мразиш работата си е първата стъпка!

2. Говори за това

Независимо дали това означава да използваш колежката си на съсесдното бюро като отдушник или действително ще започнеш диалог с шефа си, не задържай в себе си всички тези чувства. Ако все пак стигнеш до разговор на високо ниво, гледай да не използваш думата "мразя". Това ще е прекалено емоционално и непрофесионално. Вместо това използвай дискусията, за да покажеш способности, потенциал, ангажираност и интерес към компанията и индустрията. Формулировката е всичко.

Какво да направиш, ако мразиш работата си

3. Помисли за други възможности

Очевидно е, че може да напуснеш. Но защо да не помислиш за други възможности, които ще те направят щастлива без да се налага да го правиш? Ако знаеш, че работата, която извършваш не е точно за теб, но компанията може да ти даде друга перспектива, говори с човешки ресурси или шефа си, за да са наясно с това и да видят дали има начин да смениш позицията и да се чувстваш по-добре. 

►►►ВИЖ ТУК: 9 сигнала, че е време да смениш работата си!

4. Остани приятелски настроена

Освен, ако в корена на проблема не стоят ужасни колеги, опитай се да не се делиш от екипа. Хората стават напрегнати и започват да се затварят. Губят чувството си за хумор и не се ангажират с колегите си, защото енергията им е супер понижена. Да признаеш това пред себе си и да започнеш да се отваряш наново може да помогне изключително много. Дори, ако това е временно решение. Така че следващия път, когато си на път да удариш по бюрото и да изпратиш гневен мейл, започни разговор лице в лице, това действително ще озари деня ти!

5. Съсредоточи се върху позитивното

Разработвай нагласата, че всичко е полезно. Всичко, което те учи на нещо, ще ти помогне да правиш по-добри и по-осъзнати избори, които те движат напред. 

Какво казва зодията ти за твоята кариера

6. Погледни върху голямата картина

Твоята работа е огромна сделка, но здравият ти разум е по-голям. Понякога да напуснеш ти се струва най-доброто решение, но, ако нямаш резервен план, това може да ти донесе огромно психическо напрежение. Прецени правилно нещата и оцени по скалата от 1 до 10 колко нещастна се чувстваш. Ако е повече от 7, потърси професионална помощ и помисли какво може да направиш, за да промениш нещата.

7. Вземи решение

Трябва да останеш или трябва да си тръгнеш? Само ти може да вземеш това решение и единственото нещо, което има значение е да си сигурна, че това е най-подходящото за теб. Помни, че ти си в седалката на шофьора и управляваш собствения си живот, няма как някой да те принуди да останеш на тази работаима хиляди работни места и компании някъде там. А ако останеш помни, че това е само и единствено твое решение. , ти контролираш живота си.


Виж ощеНово в Cosmo