Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да запазиш новата си работа?

 

Оценка: (0/5)

Първите 90 дни на нова работа са решаващи за това дали ще се справиш или ще се провалиш, твърдят експерти.

Как да запазиш новата си работа?

Ръсел Джонсън казва, че най-голямата грешка, която допускат хората, започвайки нова работа, е, че не разбират колко важни са първите три месеца в службата.

„Първият ден е най-важният ден, първата седмица е най-важната седмица и след 90 дни или сте се справили, или ви изхвърлят. Всички знаем колко важно е първото впечатление и колко трудно е то да бъде променено. Тези впечатления се създават подсъзнателно, емоционално, нерационално и интуитивно“, казва Джонсън.

 

Не прекалявай с голямото си самочувствие

Друг проблем, който експертът вижда при новобранците, е показването на твърде много самочувствие. Хубаво е, да си  уверена, но някои хора прекаляват и се притесняват да признаят, че имат нужда от помощ. Това обаче не ти помага, категоричен е Джонсън. „Да, вярно е, че искайки помощ, признаваш, че си нов и не знаеш много. Но това не е толкова лошо, а и съветвайки се с колегите си, по-бързо ще влезете в ритъма на работа, пък и ще се сближите с тях“.

 

Не отлагай трудната работа

Друга голяма грешка е да отлагаш по-трудните задачи и да изпълняваш само лесните. Рано или късно ще трябва да свършиш всичко, така че не отлагай неизбежното, а просто поискай помощ, ако ти е много трудно.

 

Не клюкарствай

Отношенията с колегите са много важна част от работния процес. Много е важно да не позволяваш да бъдеш въвлечена в клюки и интриги в службата. „Това със сигурност не е начинът да се впишете”, съветва Днонсън.

 

Говори с шефа си

И не на последно място: не се притеснявай да си кажеш, ако работата ти не е такава, каквато са ти обещали. Независимо дали става въпрос за заплатата, отговорностите или работното време ти, ако условията са различни от обещаните, говори с шефа си, съветват специалистите.


Виж ощеНово в Cosmo