Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да се справиш с шефа си

 

Оценка: (0/5)

 
 

Никой не може да разкаже повече за капризите на трудните началници от личните асистенти на знаменитостите. Затова попитахме тях какво биха споделили за справянето със сроковете и намаляването на стреса, което би могло да ти помогне да си винаги крачка напред.

Как да се справиш с шефа си

Направи си черно тефтерче

„Създадох си моя система, която да ми помага, а без черното ми тефтерче съм загубена“, казва Дона Кулинг, личен асистент на Хелена Бонъм Картър и Рейчъл Уайз. Задължителните сайтове, които отваря всеки ден са Missjonesepa.com (източник на контакти, услуги и вдъхновения за хората, бизнес хората), Notonthehighstreet.com за бързи подаръци и разбира се, Amazon Prime за всичко останало. „Гледам на работата си като на проект проучвания. Намирам възможно най-много неща в аванс, така че когато клиентът ми иска нещо, аз да мога да отговоря бързо“, казва Кулинг. Тя препоръчва да се записват всички контакти от бояджията до водопроводчика, които са препоръчани от приятели (никога Google), и да се обменят мнения във форумите с хора от бизнеса.

Виж какво казва зодията за твоята кариера (снимки долу):

Какво казва зодията ти за твоята кариера

Отбележи си

Абонирай се за сайтове от твоята индустрия и следи новините. Искаш да разшириш социалния си кръг? Присъствай на възможно най-много семинари и събития, които се организират в твоята сфера. Настрой Google да ти напомня за наближаващи събития, за да можеш да се подготвяш. Да, добра си.

Как да се справиш с шефа си

Следвай правилото за един час

Все по-често слушаме по интервюта как вече няма такова нещо като баланс между работа и личен живот, а почти нямаме познати, които да не си доработват вкъщи или да работят извънредно (пропускането на обедната почивка също влиза тук). Затова да начертаеш границите между работа и личен живот е сложна задача, но не е невъзможна. „Случваше се да бъда канена на някое събитие, свързано с ревю на ресторант с Майкъл през уикендите“, казва Руби Снейп, бивш личен асистент на известния кулинарен критик Майкъл Уинър. „Често му отказвах учтиво, изтъквайки, че имам ангажименти“. Създай си граници и се придържай към тях. „Винаги изключвам телефона си вечер“, казва Кулинг.

►►►Какви стъпки в кариерата трябва да предприемеш

Отбележи си

Изграждането на граници в работата помага да намалиш стреса, който си причиняваш, стремейки се да намериш „баланса“ (признай си, че това е невъзможно) между работа и личен живот. Има три вида граници, които можеш да издигнеш: разделяща (когато напълно се изключваш от мисли за работа преди и след края на регламентираното работно време, интегрираща (която разделя работното и личното време на малки отрязъци през деня, обикновено използвана от хора на високи позиции, които могат да си позволят в 3 следобед да отидат на фризьор и в 5 да се върнат, за да завършат доклада си) и циклична – когато една седмица се работи непрекъснато, а след това следва дълга почивка – обикновено това се прави от директори, собственици на големи компании. Проучвания показват, че прекараното време извън работа, прави работещите по-продуктивни, затова го приеми като лична цел и си позволи да се изключваш. Ако ти звучи невъзможно, се ограничи с работа един час в съботите и пиши чернови на имейлите, които задължително изпращай в понеделник, защото на никого не ми се комуникира служебно през почивните дни. Има твърде много смутита и коктейли, които чакат да бъдат качени в Instagram и клубове, които да посетиш през уикендите, вместо да работиш.

Как да се справиш с шефа си

Живей по списък

„Приоритизирай, приоритизирай, приоритизирай“, казва Кулинг. „Записвам си в списък всичко, свързано с клиентите ми и живота им, така че не само имам един общ списък, а по един за всеки клиент. Имам и файл „изчакващи“ в пощата ми, където слагам по-малко спешните задачи и проверявам всеки петък дали всичко е изчистено и свършено“. Тя си слага и напомняния за всякакви важни задачи, като такъв за вадене на виза, който я подсеща три седмици по-рано. Снейп даже е една стъпка по-напред: „Проверявам списъка си със задачи на всеки час“. Това звучи като мноого лепещи листчета.

►►►Какво правят организираните хора всеки ден

Отбележи си

Проучване показва, че може да ти отнеме 20-40% повече, за да завършиш задачите си, когато ги вършиш наведнъж, отколкото ако работиш по списък последователно.

Номерирай задачите си по степен на важност, след това определи време за приключването на всяка една. Прилагай техниката „автопилот“, за да увеличиш продуктивността си. Това означава да редуваш лесна задача като пращане на имейл с някаква, за която се изисква съсредоточаване и обмисляне. Според експерти по продуктивността, слушането на енергична музика помага също. Включвай Spotify.

Как да се справиш с шефа си

Опитоми звяра

Да работиш за звезда, която нон стоп е намръщена и светът ѝ крив е част от това да си личен асистент на звезда. „Остави ги да изливат гнева си и да си го изкарат, дори натеб. Ако трябва кажи, че ти си виновна, дори да не си. Важното е да се мине през този момент“, казва Кулинг. Може да е горчив залък за преглъщане, но все някога ще ти потрябва препоръката от бивш работодател.

Отбележи си

Яростта се заражда в нашия мозък. Когато зададеш въпрос на шефа, ще задействаш рационалното му мислене, което ще го успокои. Но не ги питай нещо, което ще ги затрудни или обиди. Питай нещо просто и ежедневно, като например има ли нещо, с което да помогнеш. След това точно в 18, когато е края на работния ден, си вземи чантата и излез с колеги до онзи новия бар, за който само слушаш и разпусни.

Как да се справиш с шефа си

Тези приложения ще те направят организирана. Или поне ще се опитат.

CamCard

Никога не знаеш къде е визитната картичка, когато ти трябва? Снимай я с това приложение, което не само ще я съхрани на едно място с другите, но и автоматично ще вкара контактите в телефона ти.

Boomerang for Gmail

Позволява ти да изпращаш мейлите, които получаваш в най неподходящото време. След това отново ги получаваш няколко часа по-късно, подсещайки те за тяхното съществуване. Полезно за тези от нас, които слагат червени флагчета на имейлите…и после забравят за тях.

Any.do

Има много приложения за задачи вече, но това ги разделя в четири отдела (днес, утре, предстоящи, някой ден – можеш и да си ги промениш). Можеш да местиш задачите от едно отделче в друго. Може да го инсталираш едновременно на телефона и компютъра.


Виж ощеНово в Cosmo