Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да се справиш с непосилна задача

 

Оценка: (0/5)

Колкото и да си добра в работата си, много е важно да преценяваш кога имаш силите да се справиш с всичко в определения срок.

Как да се справиш с непосилна задача
Как да се справиш с непосилна задача © BLEND IMAGES/ ALAMY

За да не ти идва в повече напрежението, под което работиш, най-добре разделяй големите задачи на по-малки и ги отмятай една по една.

Ако наистина си затрупана до ушите и ти трябва концентрация, помоли колегите за разбиране – нека да свършат някои от по-леките ти задължения, като им обещаеш, че ще им върнеш услугата, когато те имат нужда.

За да приключиш успешно задачата си, избери онзи момент от деня, когато си в най-добра форма. При някои хора това са сутрините, когато са отпочинали и свежи, при други може да е късният следобед, защото тогава е по-спокойно и т.н.

Може да използваш и обедната почивка на колегите, за да работиш на спокойствие. Но не пропускай и собствената си обедна почивка, защото човек има нужда да разпусне.

38% от жените страдат от чувство за вина, че не се справят достатъчно добре в работата си, показват изследванията. Причината: прекалено високите очаквания на дамите към самите себе си.


Виж ощеНово в Cosmo