Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да се чувстваш по-добре на твоята първа работа

 

Оценка: (0/5)

 
 

Не е задължително първата ти работа да е ужасна!

Как да се чувстваш по-добре на твоята първа работа

Освен, ако не  си изкарала няколко стажа по време на обучението си, това най-вероятно е първата ти истинска работа след университета. И това е може би доста по-стресиращо, отколкот си очаквала. Не само, че навлизаш в толкова много неща наведнъж, а и си новата, която всички зяпат и коментират! Случва се. И се свиква. Но само в случай, че се нуждаеш от малко помощ, за да се справиш по-леко със ситуацията, ето няколко съвета за оцеляване!

Супер готини офиси, които наистина съществуват

Как да се чувстваш по-добре на твоята първа работа

Първата ти работа може да бъде дори приятна!
Първата ти работа може да бъде дори приятна!

1. Направи си тест

Отправяй си предизвикателства! Дори да си мислиш, че си на края на силите си и се чувстваш претоварена, повярвай ни. Да си поставиш по-високи цели още в началото е най-доброто, което може да направиш. Започни деня си с четене на новини,  Запознай се с това как работят нещата и с всичко, което трябва да свършиш. Виж лидерите в индустрията и проучи как те са постигнали всичко!

2. Приемай грешките си

Колкото и да не искаш да прецакаш всичко, това най-вероятно ще ти се случи. Всеки, който е започнал нещо, минава през трудности по пътя и ти не си изключение, така че просто го приеми. Не можеш да го избегнеш. Никой не очаква от теб да си съвършена и да получи всичко на момента. Това се отнася не само в работата.

►►►ВИЖ ТУК: 10 въпроса на интервю за работа и техните отговори!

3. Облечи се

Дори да искаш да се обличаш удобно и комфортно, включи във външния си вид нещо, което те кара да се чувстваш силна, със самочувствие и способна да извървиш дълъг път! Носи всичко, което те кара да стоиш гордо изправена и те кара да се приближаваш до хората с по-голяма увереност. 

Какво трябва да имаш за перфектен стил

4. Опознай колегите си

Прекарваш по-голямата част от времето си с тези хора. Отдели време, за да ги опознаеш и да разбереш какви са извън работата. Да имаш по-близък контакт с хората, с които работиш може да направи работата ти по-лесна, а ако имаш късмет, дри приятна!

5. Събуждай се по-рано

Не, ние не сме мазохисти! Събуждайки се малко по-рано от обикновено, ще имаш време за себе си, за неща, за които не ти остава време. И не, спането не се брои като "време за теб". Сутрин, когато всички все още спят, може да работиш с по-бавни темпове, може да се погрижиш за себе си или да почетеш от любимата си книга. Може спокойно да изпиеш сутрешното си кафе и да започнеш деня си без стрес.

►►►ВИЖ ТУК: 6 причини офис бюрото да те прави нещастна!

6. Упражнения!

Вярно е това, което казват: наддават се килограми, когато се присъединиш към работната лудница. А ако работиш на бюро часове наред пре деня, добре дошла в заседналия начин на живот! Но това в никакъв случай не трябва да се счита за нормално. Новата ти работа е важна, но здравето ти трябва да е приоритет, така че отделяй време за упражнения (дори вкъщи), които ще ти влияят добре както физически, така и психически.

7. Отделяй време в неделя, за да се подготвиш за седмицата

Мързеливата неделя е супер, но когато си в началото на нова работа, е добре да използваш част от деня, за да бъдеш по-продуктивна през предстоящата седмица. Организирй календара си, подреди графика си и дори репетирай за срещите, които ще имаш. Това ще те накара да почувстваш по-голям контрол върху ситуацията и ще можеш с лекота да преодолееш стреса от новата работа!


Виж ощеНово в Cosmo