Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да разбереш дали си гаднярката в офиса

 

Оценка: (0/5)

 
 

Дали в офиса не ти се носи слава на злата мацка с нахалното поведение и грубите коментари?

Как да разбереш дали си гаднярката в офиса

Никой не иска да е „лошият“ в офиса, но понякога просто така се получава – независимо дали е заради характера, защитен механизъм или преднамерено поведение, за да не изглежда прекалено мекушав пред останалите. 

Хороскоп на непоносимите женски качества

Ето 8 действия, които биха затвърдили твоята позиция на гаднярка. Ако откриеш себе си в написаното, помисли дали подобно поведение те устройва или би искала да промениш нещо в общуването с колегите.

1. Завършваш всеки мейл с „Мерси“.

Ще се задавиш ли, ако поне напишеш един удивителен знак след заветното „мерси“, което така или иначе пишеш, защото етикета го налага, а не защото действително си благодарна, че някои ще свърши каквото си му казала?

2. Изпращал мейли без каквито и да било препинателни знаци.

„ОК“ не е отговор. Това е кодирано послание, че получателят му трябва незабавно да се скрие в някои прашен ъгъл и да размишлява над жалкото си съществуване.

►►► 20 начина да завържеш приятелства в офиса

3. Мейлите за среща с колегите за работа за по питие? Игнорираш ги. ВСЕКИ. ПЪТ.

Дори да нямаш желание и време да пийнеш по коктейл с колегите след работа, поне им дай отрицателен отговор, вместо да ги игнорираш.
Дори да нямаш желание и време да пийнеш по коктейл с колегите след работа, поне им дай отрицателен отговор, вместо да ги игнорираш.

Ако не ти се ходи, недей да се насилваш. Но при всички положения поне прати отрицателен отговор, вместо никакъв. Поведението ти е повече от неучтиво – все пак някой е помислил за теб и е решил да те покани.

4. Цъкаш си по телефона, преди началото на оперативката.

Минутите преди шефа да влезе и срещата официално да започне са времето, през което можеш да си побъбриш с колегите, да споделите общи идеи или тревоги. Facebook или служебните мейли могат да почакат за по-късно.

Хороскоп на слабите ти места

5. Драматично си слагаш слушалките на ушите и хвърляш гневни погледи, когато колегите започват разговор близо до теб.

Офисите с отворени пространства не са най-приятната и уединена обстановка за спокойна работа, но толкова ли е трудно да оставиш хората до теб да си поговорят? Да, ако прекалят и вече ти седят на главата повече от 5 минути, свободна си да ПОМОЛИШ (не заповядаш с троснат глас) да говорят малко по-тихо.

►►► 6 начина да направиш чудесно първо впечатление

6. В края на работния ден ти безмълвно си събираш нещата и си тръгваш.

Ако не можеш да се приобщиш към офис средата, може би е време да преосмислиш поведението си. Или да се примириш с титлата "гаднярка".
Ако не можеш да се приобщиш към офис средата, може би е време да преосмислиш поведението си. Или да се примириш с титлата "гаднярка".

Бързото и непринудено „чао“ е задължително. Ако смяташ, че хората, които го казват са дразнещи, момиче, твой проблем.

7. Затваряш врата всеки път, когато отидеш да видиш гаджето си в офиса.

Всички отвън знаят, че сега ще ги обсъждаш. Спокойно, те също ще започнат да те обсъждат, защото си затворила вратата.

8. Хапваш кисело мляко, за което си о-о-около 76% сигурна, че е твоето.

Бъди сигурна на 100% или стой далеч от общия хладилник, ти крадло на храна.


Виж ощеНово в Cosmo