Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Неприлични въпроси на интервю и готови отговори

 

Оценка: (0/5)

 
 

Виж наръчникът, който ще ти помогне да се справиш с неприличните въпроси!

Неприлични въпроси на интервю и готови отговори

Често срещано е по време на интервю, работодателите да зададат доста неудобни. Ето наръчник как да реагираш на тях. Но не забравяй, че ако на интервюто се чувстваш неудобно, то да работиш там ще е още по-зле.

Какво казва зодията ти за твоята кариера

Неприлични въпроси по време на интервю и готови отговори

Бъди готова да се справиш дори с най-неприличните въпроси по време на интервю!
Бъди готова да се справиш дори с най-неприличните въпроси по време на интервю!

„Планувате ли да имате деца?“

Ако започнат да те разпитват за деца, отговори, че искрено не разбираш, как това се отнася към професионалната ти квалификация, иначе с удоволствие би отговорила.

„На колко години сте?“

Разбира се, възрастта ти, най- вероятно ще бъде оказана в резюмето ти. И все пак. Поинтересувай се, защо работодателя проявява интерес и има ли възрастови ограничения за тази позиция.

►►►ВИЖ ТУК: 5 неща, които не трябва да казваш в офиса!

„Омъжена ли сте? Планувате ли да го направите?“

И отново. Това определено не им влиза в работата на работодателите. Каквото се случва извън работата, трябва да остане извън нея, не се стеснявай да отговориш, че предпочиташ да запазиш личния си живот в тайна.

Напълно нормално е, ако искаш да запазиш личния си живот в тайна!
Напълно нормално е, ако искаш да запазиш личния си живот в тайна!

„Какво е здравословното ви състояние?“

Не се предполага работодателят ти да е наясно със здравният ти картон или пък да те дискриминира на такова основание. Отговори, че здравето ти, напълно позволява да изпълняваш всички функции свързани с тази позиция.

►►►ВИЖ ТУК: Как да направиш перфектното селфи за твоето CV!

„От каква националност си?“

Този въпрос може лесно да бъде париран. Отговори, че си гражданин на тази страна и имаш законовото право да намираш тук и да работиш.

„Каква религия изповядваш?“

Такъв въпрос е допустим в приятелски кръг, ни никога на интервю. Върни в отговор, че ще е по-уместно да си поговорите за времето навън.

►►►ВИЖ ТУК: Как да накараш шефът ти да те хареса!

„Какви са височината и теглото ти?“

Хората могат да си позволят да си правят изводи за външният ти вид, но подобен въпрос е недопустим. Помоли работодателят ти да се обоснове, по каква причина тази информация му е необходима. 


Виж ощеНово в Cosmo