Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да оцелееш в офис, пълен с мъже

 

Оценка: (0/5)

Живеем в мъжки свят? Х-м-м, истината е, че това твърдение е много остаряло. За сметка на това, ако си попаднала на работа в чисто мъжка среда, и всеки ден си по средата на офис, пълен с мъже, имаме ценно инфо за теб. За начало не е необходимо да се превръщаш в „едно от момчетата“, за да бъдеш забелязана на работа. Ето и останалите грешки, които ти препоръчваме да не правиш.

Как да оцелееш в офис, пълен с мъже
Как да оцелееш в офис, пълен с мъже © Shutterstock.com

Недей да...

1. ... се съгласяваш с всичко

Не прекалявай с опитите да се впишеш в компанията като се съгласяваш с всичко, което казват колегите ти. Напротив, ще спечелиш уважението им, ако държиш на собственото си мнение, а няма как да те чуят, ако си мълчиш. И не само на служебни срещи – включвай се в разговорите на колегите си, дори те да са на чисто „мъжки теми“. Освен това няма нужда да се преструваш, че обичаш всеки нов филм за Батман. В крайна сметка ти си момиче и в това няма нищо лошо.

2. ... се обличаш строго

Няма нужда да влагаш баснословна сума пари в гардероб, който показва авторитет. Подплънките са крайно непрепоръчителни, както и свръхвисоките токове, дори да те карат да се чувстваш по-уверена. Изглеждай добре, но не превръщай това в свой приоритет номер 1. Неопровержим факт е, че колегите ти ще слушат много по-малка част от това, което им казваш, ако се вижда цепката на бюста ти или си облечена в прозрачна дантела. Имай предвид дрес кода в офиса. Ако всички се носят ежедневно и по дънки, прави го и ти.

3. ... се престараваш

Когато работят в мъжки офис, много мацки се опитват да компенсират. Чувстват се сякаш трябва да се трудят по-дълго, по-упорито и да наваксват по-бързо, а това рядко е наистина така. Вероятно си дяволски добра в това, което правиш, и именно това е причината да си там. Просто си върши работата и (освен ако шефът ти не е пълен задник) ще получаваш същото отношение и бонуси, каквото и колегите ти от другия пол.

4. ... говориш като момиче

Мъжете и жените имат различен стил на общуване. И когато искаш да постигнеш успех с това, което казваш на колега, опитай да бъдеш възможно най-директна. Кажи точно какво мислиш и бъди сигурна. Момчетата, с които работиш, няма да ти се разсърдят. Напротив, така са по-склонни да приемат това, което им казваш, с повече респект, когато говориш на техния език.


Виж ощеНово в Cosmo