Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да накараш шефът ти да те хареса

 

Оценка: (0/5)

 
 

Как да станеш любимка на шефа ти?

Как да накараш шефът ти да те хареса

Границата между очевидното подмазване и съвсем чистосърдечното отношение в офиса трябва да е ясна! Шефът ти със сигурност ще усети, ако си залепила изкуствената усмивка и по всякакъв начин се опитваш да му се харесаш. Затова ти предлагаме тези трикове, които по едва доловим начин ще го накарат направо "да се влюби в теб" като служител, разбира се! 

21 вдъхновяващи цитата от успели жени

Използвай тези 7 трика, които ще те направят любимка на шефа!

Действай така, че да не настроиш колежките в офиса срещу теб! Нека в отношенията ти както с тях, така и с шефа ти, да няма фалш, лицемерие и подмазване.
Действай така, че да не настроиш колежките в офиса срещу теб! Нека в отношенията ти както с тях, така и с шефа ти, да няма фалш, лицемерие и подмазване.

1. Превърни комплиментите във въпрос

Много е буквално и банално, ако комплиментите са ти задължителна реплика сутрин в асансьора или засипваш шефа си непрекъснато с безкрайни хвалебствия за всичко. Направи го по деликатен начин, като ги представиш под формата на въпрос. Така ще получиш и допълнителен бонус - съвет. Попитай я как е успяла да представи новия проект по толкова забавен начин или пък от къде си е купила страхотните обувки, например. Все пак не прекалявай - не е поп звезда, а ти не си луд фен!

2. Направи контакт и извън офиса

Шефът ще бъде по-склонен да ти има доверие, ако може да те свърже и с живота извън офиса. Разбери кой фитнес посещава или в коя благотворителна организация е член и действай. Само не натрапвай присъствието си навсякъде, все пак целта не е да излезе, че го следиш.

►►►ВИЖ ТУК: 7 грешки, които работодателят не прощава!

3. Излъчвай увереност

Уверените бързи крачки винаги правят добро впечатление. Така изглеждаш заета и ангажирана с това, върху което работиш. Нека наистина личи, че работата ти харесва и я вършиш с удоволствие. 

Ходи с бързи и уверени крачки, само внимавай да не се спънеш!
Ходи с бързи и уверени крачки, само внимавай да не се спънеш!

4. Промотирай себе си

Няма кой друг да го направи вместо теб, така че действай, но отново деликатно! Ако искаш твоя шеф да те забележе, трябва да "маркираш" себе си и резултатите си. Може да постнеш постижение онлайн от името на вашия екип, в което прозира твоята заслуга едва доловимо, например.

Как работят служителите на Facebook - снимки от офисите им

5. Нека се вижда прогреса ти

Актуализирай състоянието на това, върху което в момента работиш и го изпращай под формата на доклад. Трябва да се вижда, че си продуктивна и постигаш напредък. Все пак не се превръщай в спам на пощата като изпращаш по 10 мейла на ден.

Напредъкът и желанието за работа са от изключително значение за мнението на шефа ти за теб!
Напредъкът и желанието за работа са от изключително значение за мнението на шефа ти за теб!

6. Светът е по-добро място, когато шефът е щастлив

И все пак хората са различни. Първо трябва да опознаеш шефа си и след това да действаш по правилата, в зависимост от това какво харесва и какво - не. Ако харесва подробен доклад, прати му доклада с всички детайли, ако пък харесва кратък и сбит доклад, не му изпращай десетки страници.

7. Допълнителната ангажираност

Не искаме от теб да стоиш часове в офиса извън работно време, но винаги е добра идея да свършиш с твоята работа малко по-рано, така че да може да предложиш да свършиш нещо допълнително, което ще облекчи шефа ти. Плюс това молбата за друга задача ти дава възможност за допълнителен контакт с него/нея лице в лице.

Превърни се в най-ценния служител в офиса!
Превърни се в най-ценния служител в офиса!


Виж ощеНово в Cosmo