Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Енергизирай работното си място

 

Оценка: (0/5)

Тези простички стратегии ще направят работата ти много по-интересна и вълнуваща!

Енергизирай работното си място
Енергизирай работното си място © На офиса нищо няма да му стане от малко рок'н'рол! (Shutterstock.com)

Натурализирай офиса

Сивите цветове и скучните мебели най-вероятно са на почит в офиса ти и тази отегчителна атмосфера изисква да проявиш малко креативност. Не за друго, ами я гледаш по цял ден! Най-лесно ще ти е да декорираш работното си място с предмети, които ти напомнят за природата – постави няколко мидички или купа, пълна с красиви камъчета, на бюрото си например.

Превърни обяда си в събитие

Купи си хубави сирена и грозде за предястие преди обедната почивка. По този начин, дори да си затрупана с бумащина и да трябва да останеш в офиса, обядът ще ти се стори поне малко по-луксозен.

Направи работното си място по-уютно

Спомените и ароматите са дълбоко свързани. Ако например, като си била малка, майка ти ти е пекла домашни курабийки, дори след години ще се чувстваш щастлива, когато минеш покрай някоя пекарна, защото свързваш миризмата с детските си спомени. Малко „домашни“ ухания в работата също няма да ти се отразят зле. В случай че обичаш свещите с аромат на ванилия, когато разпускаш вкъщи, можеш да си вземеш ароматизатор и за бюрото в офиса. 

Вземи си музикална почивка

Когато по средата на деня ти докривее, просто си пусни музика. Вероятно цял ден си слушала оживлението на колегите си (или някоя радиостанция с джаз, ако работиш в салон за красота или, да речем, зъболекарски кабинет). Препоръчваме ти да послушаш нещо, с което не си свикнала. Като се има предвид, че мозъкът ти не е свикнал с новата мелодия, ще станеш много по-концентрирана, докато той я обработва.

Масажирай се

Когато ти е тежко, близките ти хора обикновено те гушкат. Програмирани сме така, защото физическият контакт наистина действа успокояващо. И макар че няма как да обиколиш офиса и да запрегръщаш колегите си, недей да пренебрегваш удоволствията, които може да ти донесат докосванията. Задръж ушните си миди между два пръста и притисни. Там се намира точка на напрежение, която ще ти помогне да се отпуснеш.


Виж ощеНово в Cosmo