Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Бъди подготвена за уволнение

 

Оценка: (0/5)

Три важни стъпки, които да предприемеш сега, докато все още имаш работа.

Бъди подготвена за уволнение
Бъди подготвена за уволнение © Не се отчайвай. Затворената врата обикновено значи ново начало. (Shutterstock.com)

Започни да си строиш финансово убежище

Дори да ти изглежда сякаш се опитваш да изстискаш кръв от камък, поне опитай да заделяш малко пари. Колкото ти позволяват възможностите, дори да са само 20 лв. седмично. Едва ли ще забележиш разликата в бюджета си за седмицата, само че това ти дава малко пари, на които можеш да разчиташ, когато нямаш никакви. 

Направи така, че да си необходима

Опитай да избегнеш уволнението. За целта предложи да се занимаваш с няколко допълнителни проекта или оставай до късно. В момента навсякъде има повече работа и по-малко хора, които да я свършат, а шефовете обичат служителите, които не се оплакват. В крайна сметка това може и да не спаси работата ти, защото компаниите съкращават служители по финансови причини, а не заради личните им постижения. Но поне ако това се случи с теб, ще знаеш, че не е лично, и ще запазиш мотивацията ти за следващата си работа.

Разшири кръга си от полезни контакти

Сега е моментът да откриеш връзки. Милиони пъти по-лесно е да се допиташ до правилните хора, когато все още имаш работа, защото не изглеждаш толкова отчаяна, колкото когато си безработна. Свържи се отново с всички в сферата, в която работиш, и си срещала през годините, попитай приятели и познати, които могат да ти помогнат с контакти. Така, ако се случи трагедията и останеш без работа, поне ще знаеш към кого да се обърнеш.


Виж ощеНово в Cosmo