Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ако имаш смартфон, работиш повече

 

Оценка: (0/5)

Тревожни новини за твоя телефон!

Смартфоните удължават работната седмица с два часа, изчислиха американски изследователи.

Ако имаш смартфон, работиш повече
Ако имаш смартфон, работиш повече © Shutterstock.com


Смартфоните дават възможност да работиш, докато пътуваш, да проверяваш електронната си поща и да отговаряш на мейли. Проучването показва, че притежателите на смартфон работят по два часа повече всяка седмица, а понякога и повече. 50% от анкетираните признават, че използват за работа смартфона си по време на почивка или докато обядват или вечерят.

Наличието на свободен достъп до интернет и лесната преносимост на смартфона или таблета правят качествената почивка невъзможна. Цифрите сочат, че притежателите на тези джаджи работят по 460 часа повече на година. 90% от служителите споделят, че отговарят на служебните имейли, дори когато не са в офиса.

Всеки десети анкетиран проверява електронната си поща или води служебен разговор по три часа дневно. 2/3 от любителите на новите технологии проверяват пощата си преди да си легнат. Една трета дори се събуждат през нощта, за да отговорят на писмо.

Първият работен имейл се изпраща в периода между 6 и 7 часа сутринта, а работния ден официално приключва около 11 или 12 часа вечерта, показва още изследването. /БГНЕС


Виж ощеНово в Cosmo