Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

9-те най-мръсни предмета в офиса ти

 

Оценка: (0/5)

 
 

Ето от къде да започнеш с дезинфектанта още днес!

9-те най-мръсни предмета в офиса ти

Повечето от нас не даваме и прашинка да падне в дома ни, почистваме го всяка седмица и поддържаме маниакален ред, но за съжаление не полагаме и половината от усилията за мястото, на което прекарваме поне 40 часа в седмицата, а именно офиса. Направихме класация на най-мръсните предмети в пространсвото около бюрото ни само, за да добиеш представа от къде да започнеш с дезинфектанта още днес!

10 неща, които незабавно трябва да махнеш от спалнята си

1. Дисенсъра за вода

Магнит за събиране на всики видове лоши бактерии! Около 2,7 милиона микроби са разположени на кв.см. според Организацията за обществено здраве. 

2. Хладилника в офиса

Бактериите процъфтяват в среда на полуразвалени сандвичи, застояла храна и полупразни кутии мляко. Хладилника в офиса трябва да се почиства на всеки два дни осбено, когато средно съдържа 7 850 бактерии, образуващи колонии на кв.см.

3. Микровълновата фурна

В зависимост от размера на твоя офис, микровълновата може да се използва средно около 30 пъти на ден. Остатъците от хранителни продукти създават гнездо за бактерии. Микробите се нуждаят от топлина, храна и влага, за да се размножават, така че, ако не се почиства редовно, това може да си е потенциален риск за здравето ти.

►►►ВИЖ ТУК: 6 причини офис бюрото да те прави нещастна!

4. Дозатор за течен сапун

Изпи сутрешното си кафе, отиде до тоалетна и изми ръцете си с течния сапун? Би било разумно да се притесняваш от това колко мръсни могат да бъдат дозаторите, които се използват в офисите. Проучванията показват, че 1/4 от тях са замърсени с фекални бактерии. Ако измиваш добре ръцете си няма проблем, стига да не се притесняваш от количеството на микробите, които са попаднали върху тях преди да се измиеш. 

5. Твоето бюро

С повече от 10 милиона микроби, твоето бюро побира 400 пъти повече бактерии от тоалената чиния! За да запазиш работното пространство чисто (така че да не вреди на здравето ти) е достатъчно веднъж седмично да го почистваш с антибактериален препарат.

6. Клавиатурата

Клавиатурите са известни с това, че обичат да пприютяват бактерии. Особено, ако натискаш клавиите непрекъснато в продължение на 8 часа. Кожни клетки, пот, остатъци от храна...се разпространяват в това на вид малко пространство с мълниеносна сила! 

С повече от  295 бактерии на кв.см. няма как да не започнем да я почистваме веднъж седмично с препарат!
С повече от 295 бактерии на кв.см. няма как да не започнем да я почистваме веднъж седмично с препарат!

7. Мишката

Като се има предвид, че ръката ти също може да бъде разположена върху мишката всеки ден по 8 часа, тя също е изложена на пот, хранителни частици, прах и други замърсявания. 10 % от служителите признават, че никога не са почиствали мишката си, а проучване установява, че тя мже да съдържа около 1 676 микроби на кв, см. Тоалетната чиния съдържа една малка част от това число!

8. Принтера и копирната машина

Това са едни от най-използваните машини в офиса (и то от всички служители), което ги прави гнездо на много лоши бактерии. Почиствай ги с кърпа за компютър преди всяко ползване. 

9. Слушалки

Забрави за тези за общо ползване! Но дори да имаш свои, не се успокоявай съвсем. Бактериите се разпространяват като горски пожар благодарение на косми, пот и ушна кал и могат да причинят различни обриви. За един час работа, бактериите могат да се увеличат 700 пъти!


Виж ощеНово в Cosmo