Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

8 начина да „оцветиш“ сивата работна седмица

Росица Шишкова
 

Оценка: (5/5)

Добри новини: дългият и тягостен период между понеделник и петък вече няма да бъде такава тотална скука. Благодарение на нашия лесен план в осем стъпки, нямаш причина да живееш само за уикенда!

8 начина да „оцветиш“ сивата работна седмица
8 начина да „оцветиш“ сивата работна седмица


Активирай се от сутринта
Ако поне малко приличаш на мен, най-вероятно посещението във фитнеса по зазоряване ти изглежда почти толкова привлекателно, колкото скока в ледено езеро в полите на Рила по средата на февруари. Да, обаче ранната активност носи страхотни ползи. Колкото по-рано го свършиш, толкова по-добре, защото няма цял ден да ти е в главата или да го мислиш до края на работния ден. През целия ден си изпълнена с много повече енергия, а вечерта ти е свободна да си направиш други планове. И на всичкото отгоре тренировката зарежда тялото ти с допълнителни ендорфини, които подобряват настроението ти.

Наслаждавай се на сутрешните си ритуали
Без значение дали ще успееш все пак да се класираш за сутрешен фитнес, събуди се поне 15 минути по-рано от обикновено. Приготви си кафе и достойна закуска, докато слушаш музика, четеш вестник или гледаш сутрешния блок. Ако започнеш деня по спокоен и приятен начин, периодът до вечерта ще продължи да бъде същият.

Планирай уикенда предварително
Започни още от понеделник. Обсъди интересните си идеи с приятели още от началото на седмицата и, благодарение на очакването, седмицата ще се изниже, без да го усетиш.

Пошегувай се online

8 начина да „оцветиш“ сивата работна седмица
8 начина да „оцветиш“ сивата работна седмица

Поне веднъж седмично си позволявай да изпратиш забавен e-mail до приятелите или колегите си (все пак гледай да бъде в подходящ служебен тон за вторите). Сподели линк с пикантна светска клюка или феноменална находка на клипче във Vbox. Така ще се разсееш поне за няколко минути.

Взимай си истинска обедна почивка
Покани някой от колегите си на обяд, вместо да се натъпчеш с шоколад или чипс зад бюрото. По този начин ще си осигуриш възможността да презаредиш батериите, да се насладиш на достойно ястие (без да рискуваш към 4 да умреш от глад и да се насочиш към шоколад номер 2) и още нещо: можеш да се сближиш с колегите си.

Насрочи петъчната репетиция за сряда
Защо да чакаш чак до петък? Така или иначе сряда си е малкият петък. Освен това плановете ти за тогава ще ти осигурят какво да обмисляш през мрачните понеделник и вторник. Осигури си приятна вечер с приятели, няколко бутилки вино и пица. Заслужила си го.

Свържи се с приятели
Социалните мрежи като Facebook, Myspace и Twitter наистина могат да бъдат пристрастяващи (меко казано!) и могат сериозно да нарушат работния ти процес. Ние обаче ти разрешаваме да си откраднеш малко online време, защото това е чудесен начин да се разсееш от безкрайния си суперпретоварен следобед и да наваксаш клюките с компанията. Отпускаме ти 15-минутна ежедневна доза в някой от сайтовете, по които си падаш. Взимай си я най-безскрупулно.  

Започни нова седмична традиция
Можеш да гледаш Клюкарката с приятелките си или всяка четвъртък вечер да посвещаваш на твоя човек. Ежеседмичният ритуал ти осигурява възможността винаги да имаш нещо приятно, което да очакваш. Хората по-трудно отменят и забравят за нещо, което се е превърнало в част от навиците им, така че никога няма да ти се случи да скучаеш.


Виж ощеНово в Cosmo