Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 грешки, които работодателят не прощава

 

Оценка: (0/5)

 
 

В условията на абсолютната конфиденциалност, специалисти и отговорници от „Човешките ресурси“ посочват откровенията, които е по-добре да спестиш на работодателя си, както и някои основни грешки.

7 грешки, които работодателят не прощава

Никога не обсъждай работата си във Фейсбук

Работодатели споделят, как техни служители обсъждат в личния си профил търсенето на работа. И се оказва, че този кадър иска работата, само временно, за да си разшири СВ-то и докато му се обадят от друга фирма.

Обърни внимание на хитрите въпроси

Отговорниците от „Човешки ресурси“ казват, че винаги искат от своите какдидати да разкажат проблемни ситуации на работа. Като се надяват да чуят и за тяхното разрешаване, но за жалост, обикновено са гръмки провали без вариант за коригиране.

Как да се справиш с гадни колежки!

НЕ игнорирай гадните колежки - накажи ги лошо!
НЕ игнорирай гадните колежки - накажи ги лошо!

Не се притеснявай да искаш повече

Не е нужно да се съгласяваш с предложената сума за заплата. Търгувай. Разбира се, на 25% увеличение никой няма да се съгласи, но 5-10% може и да си извоюваш. Удивителното – повечето работодатели се съгласяват без обсъждане.

Всички действия са важни

За да  преуспееш в работата не е задължително да следваш само списъка от задължения, установени от длъжностна характеристика. Поеми инициатива, надхвърляща основното ти занимание и това със сигурност ще проработи в твоя полза!

Най-подходящата професия за теб според зодията ти!

Виж коя работа е най-подходяща за теб в зависимост от зодията ти. Ако настоящата ти работа не те радва, може би ще се вдъхновиш за нещо ново.
Виж коя работа е най-подходяща за теб в зависимост от зодията ти. Ако настоящата ти работа не те радва, може би ще се вдъхновиш за нещо ново.

Поработи над автобиографията си

Автобиографията трябва да бъде професионалена. Големите компании използват софтуер, който избира резюмето чрез ключови думи, така че ако те не присъстват, то дори няма достигне до работодателя.

Нищо лично, просто бизнес

Когато се поиска от кандидата да каже за себе си няколко думи, често се дава много допълнителна информация за политическите си възгледи, каква църква посещава. Това е прекалено, не трябва да забравяш откъде идваш и защо си там?

Не се опитвайа да подкупваш

Дори и да те вземат на работа чрез подкуп, рано или късно всичко ще се разчуе и тогава със сигурност ще те уволнят.


Виж ощеНово в Cosmo