Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

6 причини офис бюрото да те прави нещастна

 

Оценка: (0/5)

 
 

Бюрото има огромно значение за настроението и работоспособността ти!

6 причини офис бюрото да те прави нещастна

Виж как бюрото ти може да влияе негативно върху настроението и начините да промениш това!

Какво казва зодията ти за твоята кариера

6 причини офис бюрото да те прави нещастна

Направи работното си място извор на вдъхновение и енергия!
Направи работното си място извор на вдъхновение и енергия!

Организация

Липсата на фунционално офис пространство може да задръсти мозъка ти повече, отколкото си мислиш и да те направи по-непродуктивна и нещастна. Инвестирай в складиращи елементи - картотеки, кутии, организатори за бюрото и папки,  които ще помогнат работното ти място да изглежда чисто и спретнато. Това ще те насърчи да го запазиш подредено и така ще увеличиш производителността си. След като офис пространството ти е организирано с основните мебели и нещата, от които имаш нужда, можеш да се съсредоточиш в добавянето на малки вдъхновяващи щрихи, които ще вдъхнат живот в пространството.

►►►ВИЖ ТУК: 9 офис навика, които вредят на здравето ти!

Оформление

Не е тайна, че когато влезеш в една стая, интериорът може да повлияе върху настроението ти, същото се отнася и за оформлението на мястото, където работиш. Точно затова трябва да помислиш за позиционирането и оформлението. Ако бюрото ти е изправено пред една стена, обърни го така, че пред теб да има прозорец. Така ще избегнеш вторачването в екрана по цял ден. 

Интериорът е от първостепенно значение за това как се чувстваш на работното си място!
Интериорът е от първостепенно значение за това как се чувстваш на работното си място!

Как работят служителите на Facebook - снимки от офисите им

Осветление

Както може да се досетиш, работата в тъмно пространство носи чувство на умора и монотонност. Осветлението може да направи всичко различно, когато става въпрос за увеличаване на творчеството и работоспособността. Така че инвестирай в лампи, фенери и други приспособления, за да увеличиш светлината, ако естествената не е възможна. Подреди много огледала в стаята, за да отразяват всяка светлина, която съществува. Освен това може да боядисате стените в бледи пастелни тонове, които веднага ще направят цялото пространство по-голямо и светло, което ще увеличи ефективността при работа.

Светлите пространства ще те направят по-трудоспособна!
Светлите пространства ще те направят по-трудоспособна!

Дизайн

Тъжно и скучно бюро може да бъде причината да се чувстваш нещастна. Стилните и вдъхновяващи елементи могат да увеличат производителността и имат невероятно въздействие върху иновативността и въображението. Освежи бюрото си с творчески произведения на изкуството, цветни предмети и аксесоари. 

►►►ВИЖ ТУК: 15 признака, че е време да разчистиш бюрото си!

Извън офиса

Ако имаш чувството, че попадаш в един коловоз на работното място и изпадаш в ужас при мисулта, че трябва да заседнеш на бюрото си по цял ден,  това е може би защото работното ти място не е персонализирано и няма свой собствен характер. Захвърли правилата за организиране на бюрото и го направи така, че да си се чувтваш като у дома си. Започни с удобен стил, дори може да избереш статуетка във формата на солница, книги и произведения ан изкуството, които те карат да се усмихваш..Направи това пространство свое, без значение какво си мислят другите!

Направи така, че в офиса да се чувстваш като у дома си!
Направи така, че в офиса да се чувстваш като у дома си!

Лично пространство

Помисли за действителния размер на работното ти пространство и дали колегите около теб влияят негативно върху настроението ти. Ако това е така, пробвай да създадеш своето лично пространство чрез разделители, някакъв шкаф или картотека, чрез които ще разграничиш до някаква степен общото помещение.


Виж ощеНово в Cosmo