Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

6 начина да направиш чудесно първо впечатление

 

Оценка: (0/5)

 
 

Можеш да превърнеш нервността си в предимство!

6 начина да направиш чудесно първо впечатление

Какво си мислят хората, когато те срещнат за първи път? Проучванията показват, че решаваме дали харесваме някой и дали може да му имаме доверие в рамките на първите няколко секунди от срещата ни. Независимо дали става въпрос за интервю за работа или първа среща с мъж, увери се, че оставяш убийствено първо впечатление!

Професия според твоята зодия

Стъпка 1: Използвай ръцете си

Изслдванията доказват, че кандидатите за работа, които използват повече жестове по време на интервюто, са по-склонни да бъдат наети. Ръцете показват намерение. Когато някой вижда ръцете ти, се чувства по-спокоен и е по-склонен да се сприятели с теб. Лесно е да се приложи. Когато влизаш някъде, дръж ръцете си далеч от джобовете, а когато ставаш вдигни ръката си, за да покажеш ясно, че искаш ръкостискане. Когато говориш, използвай жестове с ръцете, за да подкрепиш думите си, дръж се така, сякаш разговаряш с приятели.

Стъпка 2: Направи перфектното ръкостискане

Най-важното нещо, което трябва да знаеш, звучи малко грубо, но е истина: няма нищо по-неприятно от потното ръкостискане. Ако от нерви и напрежение дланите ти се потят, използвай този лесен трик - когато стигнеш до мястото, поръчай напитка от бара и обвий салфетка около чашата. Също така при ръкостискане винаги дръж ръката си вертикално с палеца насочен нагоре. Обръщането на дланта нагоре е покорен жест, който издава слабост и примирение, а когато сочи надолу се разглежда като доминиращо и контролиращо.

►►►ВИЖ ТУК: 10 въпроса на интервю за работа (и техните отговори)!

Стъпка 3: Заеми по-голямо пространство

Според проучванията, когато състезател спечели състезание, той незабавно заема колкото е възможно по-голямо пространство, а когато загуби, се свива и заема много по-малко място. Когато се срещнем с някого, той иска да разбере дали сме победители или губещи, така че пространството, което заемаме влияе подсъзнателно на впечатлението. Ако искаш да покажеш позиция в първите няколко секунди на срещата, дръж ръцете си отстрани, а докато разговаряте може да ги поставиш върху масата или стола наблизо. Винаги използвай подлакътниците, за да затвърдиш своето пространство, изправи раменете си и дръж гърдите и брадичката си напред.

Говори с човека отсреща така, сякаш се познавате!
Говори с човека отсреща така, сякаш се познавате!

Стъпка 4: Представи си, че това не е първата ви среща

Първите впечатления са механизъм за оцеляване. Когато се срещнеш с един човек, трябва бързо да решиш дали го искаш в живота си или не. Може да звучи глупаво, но винаги поздравявай някого сякаш сте стари приятели. Кажи му колко се радваш да го видиш и че имаш възможност да разговаряш с него.

►►►ВИЖ ТУК: Печелившата формула за успешна кариера!

Стъпка 5: Съсредоточи се в контакта с очите

Опитвай се да поддържаш контакт с очите докато говориш или когато отбелязваш нещо важно. Лесен начин да се вгледаш дълбоко е да забележеш цвета на очите срещу теб.

Стъпка 6: Превърни нервите си във вълнение

Всъщност, може да използваш нервите си в своя полза. Всичко, което трябва да направиш, е да ги преосмислиш. Нервността и вълнението са почти идентични - учестено сърцебиене, пеперуди в стомаха...Вместо да мислиш, че да си нервна е нещо лошо напомни си, че да си развълнувана е хубаво нещо и това означава, че те е грижа какво се случва. Всеки път, когато чувстваш "нервни пеперуди", ги приветсвай и мисли как те ти дават енергия! 


Виж ощеНово в Cosmo