Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 трика, за да не заспиш в офиса

 

Оценка: (0/5)

 
 

И не, не говорим за кафе, кола или незаконни неща!

5 трика, за да не заспиш в офиса

Ставаме и пием кафе - това е навик, без който няма как да се разсъним. Само 60 мл. кофеин сутрин подобряват остротата на възприятията, вниманието и чувството за хумор. Проблемът е, че резултатът не трае цял ден, а не е препоръчително да изпиваме повече от 3 чаши дневно. Ето защо събрахме за теб 5 трика, с които може да се разсъниш в офиса, дори ако единственото нещо, за което мислиш е леглото ти!

1. Дъвка. Това не е най-блестящата идея за офиса, така че се въздържай да правиш балони :)Учени от университета в Ковънтри, Англия са потвърдили, че дъвката намалява сънливостта, кара те да раздвижиш челюстните мускули, което влияе и на бодростта ти.

На дъвченето на дъвка се гледа накриво в много среди, но със сигурност е по-малкото зло от зрелището някой да задреме. Ето защо се активираме с активирането на дъвкателните мускули - нервите, свързани с тези два мускула, произхождат от мозъчния ствол!

2. Гледай червен обект. Повярвай ни, че е вярно! Подсъзнателно свързваме червения цвят с опасност, така че няма по-добра мотивация за мозъка ни. 

5 трика, за да не заспиш в офиса

3. Погледни през прозореца за пет минути. Спри, стани и отиди до прозореца. Разсей се и съзерцавай, направи всичко, което искаш, за да изчистиш съзнанието си за кратко. Един трик, който работи чудесно - налей си голяма чаша с вода, затвори очи и я пий на малки глътки с голяма концентрация.

4. Вземи една лъжичка мед. Това ти осигурява автоматичен прилив на енергия много бързо!

►►►ВИЖ ТУК: 9-те най-мръсни предмета в офиса ти!

5. Направи си кратка почивка, за да излезеш на въздух и да се разходиш. Движения, дори с ниска интензивност като ходене, значително намаляват умората. 


Виж ощеНово в Cosmo