Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 трика за успешно интервю за работа

Cosmo
 

Оценка: (4/5)

Интервюто е трамплинът, който би могъл да те изстреля право към работата на мечтите ти или да те приземи бързичко право на... ами май на земята. Следвай няколко основни правила, за да избегнеш тежкото приземяване...

Основен момент # 1:
„Как да се подготвя?“

Стани експерт. Прочети внимателно описанието на позицията, за която кандидатстваш и запамети ключовите качества, които се изискват за нея. Обмисли примери, които би могла да дадеш за собствените си умения и как евентуално биха могли да ти бъдат от полза на новото работно място.

Открий уебсайта на фирмата, в която кандидатстваш за работа и претърси внимателно за всякакви  вътрешни данни и оценки, за да добиеш реална представа за компанията.

Основен момент # 2:
„Какво да облека?“

Отличи се. Облеклото зависи преди всичко от работата, за която кандидатстваш. За корпоративна позиция най-подходящо е да се облечеш с костюм. Спри се на минимално количество грим и чиста коса.

Ако кандидатстваш за позиция в по-креативна сфера, индивидуалността е ключът към успеха. Спри се на аксесоар като колие или шал, нещо, което да позволи на индивидуалността ти да заблести.

Основен момент # 3:
„Как да покажа, че съм правилният човек за позицията?“

Бъди самоуверена. Би впечатлила интервюиращия, ако демонстрираш, че наистина си помислила над проблемите и ситуациите, които биха могли да изникнат на това работно място. Дори конструктивната критика или способността ти да дискутираш някои по-дребни детайли за позицията ти носят дивиденти.

Покажи, че знаеш възможно най-много за фирмата, в която кандидатстваш. 

Основен момент # 4:
„Какъв е най-добрият начин да говоря за постиженията си?“

Бъди уверена, а не се хвали. Кажи, че си постигнала нещо в екип, като по този начин демонстрираш това, което си направила, без да изглежда като самохвалство.

Подбери три от най-високите си постижения до момента, а не разказвай цялата си автобиография. Винаги говори положително за предишната си работа... Един бъдещ шеф не би могъл да погледне на теб с добри очи, ако критикуваш бившия си.

Основен момент # 5:
Ами, ако се запъна на някой въпрос?

Бъди честна. Ако не знаеш отговора на даден въпрос, по-добре бъди искрена и си признай, отколкото да се запъваш в сътворяването на отговор. Това показва, че по време на работа, не би се притеснила да поискаш помощ, вместо да се впускаш в нещо без да си способна.

Завърни се на въпроса в края на разговора, когато си имала достатъчно време да обмислиш добре отговора си.

3 препъни камъчета по време на интервю
Или какво да отговориш, ако ти зададат някой странно личен въпрос...

1. „Обмисляш ли да имаш деца?“
Не е редно висшестоящ служител да задава подобен въпрос. Ако те поставят в това положение, най-добре да останеш неутрална. „Може би в бъдеще“ е подходящ отговор.

2. „Колко често пиеш през седмицата?“
Няма нищо лошо да си признаеш, че понякога наистина ти е приятно да си пийваш – винаги с мярка, разбира се.

3. „За какви други длъжности кандидатстваш?“
Бъди честна. Това е най-правилното решение, защото показва, че на теб може да се разчита.


Виж ощеНово в Cosmo