Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

20 начина да завържеш приятелство в офиса

 

Оценка: (0/5)

 

Тя е сигурно и в твоя офис: изглежда прекрасно в пола тип „молив“, блести с холивудската си усмивка и е непогрешима с крайните срокове.

20 начина да завържеш приятелство в офиса

Щом я видиш, няма как да не си помислиш: „Искам да бъда като нея!“. Това обаче не е нужно, щом поне можеш да се сприятелите.

1. Предстои ти пътуване? Тогава й донеси нещичко от града, който ще посетиш. Като за начало не прекалявай с цената и размера, за да не се набиваш на очи. Дори да е малък сувенир, максимата „важен е жестът“ винаги важи.

20 начина да завържеш приятелство в офиса

2. И тя не понася шефа понякога? Разбери кое е нещото у него, което я дразни, и разменете (едно и също, разбира се) мнение следващия път, когато го прояви. „Знам, и на мен идва да се хвърля и спася химикала от устата на звяра!“.

►►► 5 разговора на работното място, криещи опасности

3. Друга колежка също се бори за нейното внимание? Изпращай тогава на любимката си не обичайните видеоклипчета с бебета и котки, а такива, в които панди с гушкат или манекенки падат по подиума (добре де, може и без второто, за да не те помисли за гаднярка). Ако знаеш кои са любимите й знаменитости – потърси техни лапсуси и други забавни моменти.

4. Знаеш каква храна обича? Изненадай я с кутия от любимия й обяд, за да й спестиш разкарването, или пък си вземи повече от нещо, което ти харесваш. Ако тя не харесва лазаня, как тогава можете да сте приятелки? По-добре провери това още в началото.

20 начина да завържеш приятелство в офиса

5. Тя спортува? Много ясно, освен ако фигурата не й е дар от природата. Тя все пак трябва да я поддържа, както и ти своята, така че й предложи да потичате в парка. Допълнително ще ви сплоти и един здравословен обяд.

6. Впечатлена е от твой готин приятел във Фейсбук? Значи е седнала до правилния човек, който ще я запознае с него! Уговорете си обща среща с въпросния тип, а преди или след това им кажи поотделно по някоя и друга добра дума за другия. Наталия Симеонова ряпа да яде!

20 начина да завържеш приятелство в офиса

7. Тя иска да знае нещо повече за теб? Сподели й своя тайна – тя ще остане с впечатлението, че я смяташ за човек, на когото може да се довериш. Само внимавай дали наистина е така - по-добре й признай нещо малко. Може би и тя пробва скришно обувките на съквартирантката си пред огледалото...

8. Колежката ти прилича на някоя звезда? Кажи й го незабавно! Добре е обаче да бъде такава, която все пак харесва. Ако освен че има впечатляваща физика, кафеви очи и коса, винаги приключва задачите навреме и проявява нечовешко търпение, то значи е Жената чудо! Гал Гадот, това ти ли си?

9. Предстои й тежка и натоварена седмица? Приготви й от любимите й мъфини или й дай онази твоя малка вдъхновяваща книжка с цитати. Погрижи се за нейното настроение и през следващите дни, като й пращаш забавни неща от интернет. Но внимавай със спама – седмицата й е заета все пак.

►►►Изкуството, наречено женско приятелство

10. Искаш да покажеш, че с теб е забавно? Попитай я къде и как тя си прекарва уикенда и разменете информация за съвпаденията. Можеш да й препоръчаш някой приятен ресторант, а защо не и да я заведеш там? А нови общи снимки във Фейсбук, на които си в центъра, допълнително внушават, че ти си приятна компания.

20 начина да завържеш приятелство в офиса

11. Готиният тип от Фейсбук, с когото си я запознала, не я е поканил на следваща среща? Правилната реакция е едно мигновено „Махам го веднага от приятели!“ Така де, и без това не ти е притрябвал, щом не може да оцени това, което изпуска.

12. Тя е имала труден разговор с клиент или е приключила с важен проект? И в двата случая заслужава да отдъхне, така че й предложи да отидете в бара след работа. В неформална ситуация човек печели симпатии по-лесно и се отпуска в приказките.

13. Тя идва с махмурлук на работа, но никой не трябва да разбира? Вместо да „ревнуваш“, че се е забавлявала с друга приятелка, започни да наподобяваш същите симптоми. Болки в главата, замаяност...“Вие не чухте ли за магнитните бури днес?“

14. Открила си любопитен факт за приятелството в някое списание? Остави на бюрото й броя, деликатно отгърнат на страницата, където пише например, че 38% от хората намират приятелите си на работното място. Ура за учените и статистиката!

20 начина да завържеш приятелство в офиса

►►► Кога приятелството ти с колежка минава границите?

15. Тя обича кафе паузите? Забележи по кое време обикновено се отдава на любимата напитка и й спести разкарването до машината или заведението отсреща, като оставиш чашка до нейния компютър. „Знаеш ли, че пиенето на кафе на слънце ускорява метаболизма? Хайде да отидем на терасата!“

16. Вече познаваш добре нагласите й през различните дни от седмицата? Брандирай чисто бели чаши с емотиконки и й давай по една различна всеки ден. Така ще внесеш разнообразие, заменяйки традиционните чаши с логото на фирмата с такива, които подсказват настроението й, без да се налага да обяснява на останалите.

17. Допаднали сте си взаимно? Време е да убедиш шефа си, че приятелствата на работното място карат хората да се задържат по-дълго в офиса. Така е по-вероятно той да разреши да преместите бюрата си една до друга, а и ще остане доволен от увеличената ви продуктивност. С един куршум – два заека!

►►► 5 неща, които не трябва да казваш в офиса

18. Колегите са ви отегчили, докато трябва да чакате пред нечий кабинет? Време за приятелски дебат. „Кой Крис предпочиташ – Прат, Хемсуърт, Евънс или Пайн?“ Докато обсъдите готините типове от екрана, ето как времето до оперативка вече е отлетяло.

19. Дошло е време за заплати? Запретни ръкави и по време на почивката прати в онлайн кошницата си селекция за новия шопинг тур. Докато преглеждаш, помисли, разбира се, и за колежката си. „Тази рокля толкова ще ти отива!“ Комплиментите, особено когато са искрени, заздравяват отношенията.

20 начина да завържеш приятелство в офиса

20. И тя харесва Инстаграм или Туитър? Използвай социалните мрежи, за да увековечиш хубавите ви общи моменти в офиса и извън него. Покажи пред света колко я цениш, използвайки подходящи хаштагове #СестриНаРабота, #РаботиУпорито, #ПазиДобритеПриятелства, , #ЧетиCosmoСКолежката!


Виж ощеНово в Cosmo