Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 въпроса на интервю за работа (и техните отговори)

 

Оценка: (5/5)

 
 

Подготви отговорите си за тези въпроси!

10 въпроса на интервю за работа (и техните отговори)

1. Как разбрахте за позицията?

Това е идеалната възможност да споделиш с потенциалния си работодател, че си направила проучване преди това. Ако си разбрала за работното място от приятел, не се колебай да кажеш името му преди да говориш за това, което те вълнува около длъжностната характеристика.  Ако си го открила чрез сайт за работни позиции, сподели как. Какви работни места си търсила, за каква компания си искала да провериш...Ако специално провери в сайта на компанията в секция кариера, не трябва да спестиш информацията защо точно искаш да работиш там.

21 вдъхновяващи цитата от успели жени

2. Къде виждате себе си след 5 години?

Целта на работодателя е не само да намери човек за търсената длъжност, а такъв, който има потенциал да расте в компанията. Този въпрос има за цел да провери дали си мислила за развитието на кариерата си и имаш ли достатъчно амбиция да стигнеш до желаната позиция след 5 години. Не е нужно да излагаш плана си в подробности. 

3. Каква е Вашата мечтана работа?

Не пропускай да говориш за амбициите си. Фирмите искат хора, които имат цели и знаят как да ги постигат.

4. Имате ли интервюта с други компании?

Някои хора смятат, че трябва да обявиш веча лоялност към фирмата още на интервюто, но това не е необходимо. Всъщност не трябва да изброяваш всички компании, при които имаш интервюта, но да оставиш интервюиращия да си мисли, че имаш и други възможности въобще не е лощо! Нека хората да знаят, че си ценен кадър, който трябва да привлекат с добра оферта.

Бъди честна и не спестявай информацията, че имаш интервюта и за други позиции в други компании!
Бъди честна и не спестявай информацията, че имаш интервюта и за други позиции в други компании!

5. Защо има пропуски в работната заетост?

Ако една година си била без работа, може да очакваш, че ще ти зададат този въпрос по време на интервю. Бъди директна за това прекъсване. Надяваме се, че не си стояла през цялото време вкъщи без да правиш нищо :) Говори за курса, който си посещавала или за времето, което си отделила за образованието си, хобито си или доброволческа дейност. След това може да допълниш как тези дейности биха могли да са ти от полза за бъдещата работа.

►►►ВИЖ ТУК: 5 неща, които не трябва да казваш в офиса!

6. Как се справяте със стресови ситуации?

Говори за техники, които използваш в такива моменти като, например, правиш си списък със задачи, 10 минутни почивки, слушане на музика...

7. Какво заплащане очаквате?

Преди да отидеш на интервюто е добре да направиш проучване за това каква заплата получават хора на подобни позиции или в тази сфера. Изравни очакваната заплата с твоите умения, опит и образование. Трябва да си доволна от заплащането, а не да се съгласяваш на всякакви условия. Но нека интервюиращия знае, че си гъвкава. 

Как работят служителите на Facebook - снимки от офисите им

8. Какви са Вашите хобита?

Това не е подвеждащ въпрос. Те искат да знаят какво обичаш да правиш извън работно време, за удоволствие. Говори за твоите хобита, това ще покаже, че имаш индивидуалност!

►►►ВИЖ ТУК: 9 сигнала, че е време да смениш работата си!

9. Каква е Вашата идеална работна среда?

В идеалния случай би трябвало да кажеш, че идеалната работната среда съвпада с културата на компанията, но ако лъжеш за това само, за да ги накараш да те вземат на работа, може да съжаляваш. Защо би искала да работиш за силно конкурентна компания, ако се справяш по-добре в среда, където се цени екипната и съвместна работа? 

10. Имате ли някакви въпроси към нас? 

ВИНАГИ. ИМАШ. ВЪПРОСИ. Дори и ако нямаш, кажи нещо от сорта "Защо беше освободена тази позиция?", "Как изглежда един нормален работен ден?", "Какви са най-големите предизвикателства, пред които се изправят хората на тази позиция?", "Как протича обучението?"


Виж ощеНово в Cosmo