Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

10 правила за започване на нова работа

 

Оценка: (0/5)

10 правила за започване на нова работа
10 правила за започване на нова работа © Shutterstock.com
Има 10 правила, които е добре да спазваш на първия си работен ден, за да ти тръгне като по вода.

1. Планирай какво да облечеш и играй на сигурно. Първият ти ден на ново място не е моментът да покажеш новата си неонова рокля с пеплум. (Особено, ако си в държавно учереждение.)

2. Не разчитай на градския транспорт, за да стигнеш на време първия ден. Косата ти, залепена за челото, не е най-подходящата служебна прическа.

3. Недей да мрънкаш. Кога дойде, кога започнаха да те дразнят?

4. Помоли някого да ти помогне да се ориентираш в обстановката, за да не се удариш в някое чекмедже, докато търсиш тоалетната.

5. Имаш право да започнеш да маркираш територията си, но се въздържай до подреждането на новото си работно място. Твърде рано е за рамките с лигави снимки на теб и гаджето ти върху бюрото ти.

6. Постарай се да не клюкарстваш по адрес на момичето, което те блъсна по стълбите. Риска да е шеф пред назначение го има.

7. Бъди социална, но не и бъбрива. Хората трябва да научат, че си наета за нещо повече от това, че си голямо плямпало.

8. Искаш да спечелиш уважението на всички? Занеси кутия шоколадови бонбони на първата ти официална служебна оперативка. Това гарантирано ще ти осигури респекта им.

9. Задръж лигавите обаждания до гаджето си до минимум, стига да не искаш новите ти колеги да започнат да те наричат „лиглата“.

10. Недей да злословиш по адрес на бившите си колеги. Няма да си направиш услуга, ако историята за секси шофьора от бившата ти фирма достигне до ушите им.


Виж ощеНово в Cosmo