Lady Popular Cosmopolitan

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Защо да пътуваш сама променя живота ти

 

Оценка: (0/5)

 
 

Да пътуваш сама, особено в 20-те си години, може да промени живота ти!

Защо да пътуваш сама променя живота ти

Ако все още си предубедена към идеята да си стегнеш багажа и да заминеш някъде ...сама, виж тези 18 точки, които със сигурност ще те убедят да го направиш.

1. Най-важно е настоящето

Преди сериозното порастване да започне (семейство, кариера, деца, дом...) сега е твоят шанс да пътуваш и да изследваш. Само си помисли: това е неограничена свобода и максимална гъвкавост на времето ти. Разгледай света, докато можеш и споделяй невероятни истории по-късно. 

Перфектната лятна ваканция според зодията ти

2. Сега можеш да си позволиш да пътуваш

Повечето хора приемат, че пътуването трябва да е скъпо, но това не винаги е така. Няма да имаш нищо против да живееш с една раница на гърба си, ако откриваш нови държави, изпитваш нови усещания и се срещаш с различни култури. Пребиваването в хостел може да бъде толкова достъпно, а с нискотарифните компании може да отидеш навсякъде с минимални средства, стига да умееш да планираш добре. 

3. Ще порастнеш повече по време на пътуването

Чрез пътуването се научават различни уроци за живота. Нови преживявания, нови приятелства и абсолютно различен поглед върху живота. 

Защо да пътуваш сама променя живота ти

4. Ще направиш невероятни приятелства

По време на пътуванията ще се срещаш с най-различни хора, някои от които споделят твоята страст за приключения и отношение към живота. Със свободата да изследваш нови дестинации без предпазната мрежа от група приятели и познати хора, ще се "безпокоиш", че си соло и ще си по-фокусирана върху общуването и създаването на връзки с непознати. 

►►►7 мита за пътешествията, в които да не вярваш

5. Ще имаш изключителни истории 

Нещата могат да станат доста скучни, ако разговаряш с едни и същи хора за едни и същи неща. Всичко се върти около това кой какво е постнал в Инстаграм, каква нова рокля си си купила или още по-лошо - новата диета, която трябва да пробвате. Бла, бла, бла. Това не може да се сравни с разговора с някой, вдъхващ благоговение, различни истории за приключения и пътешествия.

Защо да пътуваш сама променя живота ти

6. Развиваш социалните си умения

Все още висиш със същата група приятели, с които беше в училище и в университета? Пътуването сама в 20-те си години те кара да се срещаш с нови хора, да разговаряш и да излизаш извън зоната си ан комфорт.

7. Никога няма да съжаляваш за това

Едва ли ще погледнеш назад, разглеждайки снимките си от пътешествията и ще възкликнеш: "ооо, иска ми се никога да не ми се беше случвало!"

20 приключения, които трябва да изживееш

8. Ще оцениш независимостта си

Можеш да развиваш своите умения, да откриеш силните и слабите си страни, да откриеш себе си.

9. Оценяваш това, което имаш

Ако се чувстваш малко отегчена от работата, приятелите, семейството, възможността да избягаш за малко ще ти даде шанс да оцениш това, което имаш.

Защо да пътуваш сама променя живота ти

10. Ще се научиш да управляваш парите си

Когато си на път, се научаваш правилно да разпределяш бюджета си, просто защото друг избор нямаш. 

11. Може да прецениш какво искаш от живота

Ако оставиш комфортния живот зад гърба си и се насочиш към нови кътчета и непознати територии, увеличаваш шансовете си правилно да прецениш какви са твоите приоритети и какво искаш от живота. Независимо дали духовно, физически или емоционално си струва да тръгнеш сама, за да отвориш повече врати пред себе си.

►►►Топ дестинации в света, които да посетиш сама

12. Ще излезеш от зоната си на комфорт

Ако никога не си даваш шанс, няма да разбереш до къде стигат границите ти.

13. Ще направиш неща, които никога не си си помисляла, че можеш да направиш. 

14. Ще откриеш нова страст и хобита

Прекарваш времето си с различни хора в различни части на света, което означава, че споделяш идеи, хобита и страсти, които по принцип може и да не срещнеш. 

15. Ще видиш света

Каква по-хубава причина от тази, нали?


Виж ощеНово в Cosmo