Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Покани ваканционните спомени в офиса!

 

Оценка: (0/5)

Август изглежда толкова далеч (защото наистина е), но има няколко промени, които можеш да направиш с работното си място, за да се чувстваш като във ваканция през цялата година.

Ваканция в офиса!
Ваканция в офиса!

Само те предупреждаваме: не забравяй, че има разлика между това да поддържаш мотивацията си с приятни спомени за отминали ваканции и напълно да се изключиш. Все пак не искаш да си изгубиш работата, нали?

1. Обгради се със спомени.
Имаш ли сувенири от последното си пътуване? Занеси си няколко в офиса, за да ти напомнят за приятните преживявания. Малките спомени - като снимки, кафена чаша, специално мидено бижу от морето или дрешки, които си си купила, докато си била във ваканция, ще ти оправят настроението заради тръпката, която носят. Можеш освен това да си направиш „ваканционна“ плейлиста и да я слушаш, докато работиш зад компютъра. Само недей да прекаляваш като затрупаш бюрото си с безброй ненужни джунджурии, документите, които ти трябват за работа се ползват с предимство.

2. Овкуси и ароматизирай спомените си.
Психолозите вярват, че ако използваш сапуна, който си си взела от хотела през ваканцията или си сготвиш храна, която си похапвала, докато си била на екскурзия, ще успееш да съживиш щастливите мигове. Това е чудесен начин да се пренесеш там, където си си изкарала супер, за секунди. Освен това можеш да се насладиш на кафето или чая, които си си донесла от ваканцията си, и зад бюрото в офиса. Можеш да занесеш сладки неща на работа и да почерпиш колегите от екипа, за да се порадвате на приятния спомен заедно като така освен всичко ще създадеш страхотна позитивна енергия на работното си място.

Ваканция в офиса!
Ваканция в офиса!
3. Това сме ти го казвали и преди, но започни да планираш.
Планирай следващата си ваканция и част от нещата, които трябва да проучиш свърши в работно време, за да си спечелиш глътка свеж въздух в напечени ситуации. Поставянето на лични цели е жизнено важно, за да преживееш стресиращите месеци. Веднъж щом си избрала датите за ваканцията си постави календар върху бюрото си, който да отброява дните до нея и снимки на дестинацията, която си избрала – това ще те изпълни с вълнуващо очакване. Препоръчваме ти да си купиш пътеводител или да направиш интернет проучвания на мястото. Възползвай се от свободното си време или обедната си почивка, за да се запознаеш още по-добре или се запиши на курс, за да усвоиш нов език.

4. Не забравяй целите си.
Ако се обградиш с предмети, които ти напомнят за порцията свежи емоции, които те очакват в бъдеще, ще бъдеш още по-мотивирана. Независимо колко готина работа имаш, винаги има дни или дори седмици, които ти се виждат безкрайно дълги и изпълнени със стресови ситуации. Препоръчваме ти да откриеш баланса в тези моменти с личен фонд „И аз съм човек“. С други думи всеки месец спестявай малка сума за бъдещата си ваканция. Ако парите са проблем се огледай за други възможности – да взимаш повече смени, надомна работа или раздаване на листовки в извънработно време. Обгради се с фотографии, които ще ти напомнят за целта ти, защото по този начин сутринта преди работа ще се сетиш да си вземеш домашно приготвен обяд и ще спестиш парите, които иначе ще дадеш в близкото до офиса ресторантче, за дългоочакваната отпуска.


Виж ощеНово в Cosmo