Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Топ решения за пътешественици през 2018-а

 

Оценка: (0/5)

 
 

Още една година, още един „дълъг уикенд“ с приятели и кратки пътешествия, откраднати покрай официалните празници.

Топ решения за пътешественици през 2018-а

Взимаш отпуска „на парче“ - само четвъртък и петък, за да ги слееш с уикенда или пък 2-3 дни около празнични дати. Реалността е такава, че малцина от нас успяват да отделят повече дни, за да се впуснат в дълго пътешествие. Почивката се превърна в лукс не само заради парите, но и заради свободното време.

Градове в Европа, където ваканцията излиза евтино - в галерията долу:

Най-добрите европейски градове, които да посетиш през 2017 (без да се разориш)

Дори да си от щастливците, които успяват да си откраднат две или повече пълни седмици отпуск, сигурна ли си, че ги оползотворяваш по най-добрия начин?

За да извлечеш най-доброто от почивката си тази година, независимо колко отпуска успееш да си вземеш, ние сме ти подготвили 6 идеи за пътешественици. Планирай смело, защото винаги е хубаво да очакваш нещо специално да ти се случи. Особено ако то е свързано с пътуване.

1. Осъществи амбиция, която замисляш от цяла вечност.

Колко пъти си се убеждавала, че трябва да научиш ново умение, да възобновиш старо хоби или да тръгнеш на приключение, но времето все не ти е стигало? Да вместиш заниманието „живеене“ сред по-важното - „работа“ се оказва непреодолимо предизвикателство. Предлагаме ти да направиш почивката си по-ползотворна, като я съчетаеш с някоя от целите си. Преди си била запален катерач? Използвай почивката, за да отидеш някъде, където ще можеш да практикуваш уменията си. Винаги си искала да напишеш книга? Отиди в Париж и най-накрая започни с първата глава (ясно е, че една седмица няма да ти стигне да направиш повече). Бъди креативна в избирането на дестнация, която ще развие талантите ти. Накрая ще се почувстваш не само отпочината, но и удовлетворена.

►►► 9 вълнуващи туристически дестинации за 2018 година

2. Не се страхувай от студа.

Топ решения за пътешественици през 2018-а

Колко пъти си чувала или сама си изричала заявлението: „Не ме интересува къде ще отида на почивка, стига там да е топло“? Изкушаващо е да избереш дестинация, където времето винаги е слънчево, но се замисли за всички прекрасни кътчета по земята, които изпускаш заради ниските температури. За любителите на нестандартното, дори ще предложим най-големият леден фестивал в света – Harbin Ice Festival в Китай. Ако това ти е прекалено далеч, преориентирай се към скандинавските държави, които ще спрат дъха ти с красотата си.

3. Бъди по-отговорен пътешественик.

Топ решения за пътешественици през 2018-а

През изминалите няколко години, започнахме явно да виждаме резултатите от поразиите, които сътворяваме ежедневно върху околната среда. За да бъде 2018-а различна, можеш да намалиш въглеродния си отпечатък. Разбира се, това не означава да спреш да пътуваш, а да бъдеш по-отговорна, когато го правиш. Вместо да летиш със самолет, можеш да се разходиш из Европа с влак, например. По-бавно е, но преживяването е коренно различно. Ако самолетният полет е единственият начин за придвижване от точка А до точка Б, можеш да откупиш въглеродните емисии през организации като The Carbon Fund. Ако второто предложение не е по финансовите ти сили, предлагаме и трети вариант. Той не е свързан с опазването на околната среда, но е също толкова важен. Когато пътуваш из България, отсядай в къщи за гости, а не в хотели от големи вериги – така ще подпомогнеш местната туристическа индустрия.

14 непознати дестинации в Европа - виж в галерията долу:

Неизследвани кътчета из Европа

4. Запознай се с местния език.

Топ решения за пътешественици през 2018-а

Вземи си разговорник с най-често употребяваните изрази на езика, който се говори в посещаваната от теб държава. Разучи го няколко седмици, преди да отпътуваш. Това решение не само ще разшири познанията ти, но ще направи туристическото ти преживяване по-лесно и приятно. Ако си късметлийка, местните жители ще се зарадват на факта, че си се постарала да научиш някоя и друга фраза (дори произношението ти да не е на ниво). Да не говорим, че местният език ще отвори много врати към различни места и забавления, които иначе биха останали затворени, освен ако не си отишла с екскурзовод.

►►► Работа мечта: 60 000 долара, за да живееш в Канкун, Мексико

5. Пътувай самостоятелно.

Колкото интересно и вълнуващо да е пътуването с приятели, тази година вземи решение да отидеш някъде съвсем сама. Едно от преимуществата на соло пътешествието е, че сама определяш къде да отидеш, къде да отседнеш и какви забележителности да посещаваш. Друго важен плюс на „самотния туризъм“, както бихме го нарекли, е че неминуемо ще се изправиш пред нови и непознати ситуации. А това ще ти помогне да развиеш своите комуникационни умения. Да не пропускаме, че това е чудесна възможност да срещнеш нови приятели, които могат да ти останат за цял живот.

6. Направи си дигитален детокс.

Ваканцията е чудесен повод да си отдъхнеш от електрониката, която задръства ежедневието ти. Независимо дали ще отидеш на някое организирано пътешествие, където не се позволява използването на дигитални устройства (да, има и такива) или ще се спреш на по-стандартна дестинация, опитай се да оставиш телефона, таблета и лаптопа намира. Ще усетиш ползите от решението си само след няколко дни. В началото винаги е трудно, можеш дори да минеш период на дигитална абстиненция – говорим от личен опит. Но си заслужава. Да, няма да можеш да качиш всички вълнуващи снимки в Instagram на секундата, но точно в това се крие очарованието на „въздържанието“ ти. Представяш ли си колко повече време ще имаш да се насладиш на заобикалящите те красоти, ако не гризеш ноктите от притеснение заради недостатъчно лайкове на поредната качена от теб снимка? Безценно!


Виж ощеНово в Cosmo