Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Пътешествие по женски – правила за употреба

 

Оценка: (0/5)

 
 

И така, ти и твоите приятелки сте решили да пътувате заедно. Йей!

Пътешествие по женски – правила за употреба

След като сте преценили какво можете да си позволите от финансова гледна точка, прегледали сте туристическите сайтове и начертали план за действие, време е да си опаковате багажа и да тръгвате. Никакви мъже по време на пътешествието, нека бъде женско царство!

17 модерни дестинации, които виждаш непрекъснато в Инстаграм

Но както често се случва, събирането на много жени на едно място, били те и най-добри приятелки, крие рискове. Каква е тайната за напасване помежду ви, по време на дългия път? Разковничето се крие в няколко опорни точки, които задължително трябва да прочетеш, веднага щом стане ясно, че женската почивка се превръща в реалност.

1. Поговорете за навиците си за сън.

Заминаваш с приятелка, която хапва бърз сандвич за закуска и е готова да започне с приключенията още в 6:30 сутринта? Или с такава, която се нуждае от солидни осем часа сън, преди изобщо да може да придвижва единия крак пред другия? Каквито и да са навиците за сън на приятелките ти, трябва да седнете и да ги обсъдите обстойно, преди заминаването, за да можете да подготвите адекватен сън за разглеждане и почивка. Макар да е възможно да се нагодите, дори ако имате различни режими – някой може да се разхожда, докато другият спи, важно е на всички да им е комфортно и да няма сърдити.

2. Как ще се оправяте с парите.

Пътешествие по женски – правила за употреба

Сигурно с най-добрите си приятелки сте свикнали да пръскате пари по шотове, когато купонясвате за една вечер в клуба, пътешествие от няколко дни предоставя нови предизвикателства пред разпределянето на парите. Трябва да взимате в предвид валутния курс и другите разходи, както и по колко пари всяка от вас планира да харчи на ден. Преди да заминете, обсъдете финансовите въпроси. Трябва да си наясно, че винаги има начини да се спести от първоначално планираната сума. Ако ти или някоя от приятелките разполагате с по-малко средства, помислете дали да не се возите с градския транспорт, вместо с таксита. Или да спите в хостел, вместо в хотел. Също така, носете със себе си пари в брой, защото не на всички места приемат кредитни карти.

►►► 11 странни неща, за които ще те арестуват в чужбина

3. Обсъдете какво наистина обича да прави всяка от вас.

Това че сте най-добри приятелки и знаете всичко една за друга, не означава, че в 100% от времето искате да правите едни и същи неща. Дори да сте избрали място за почивка с плаж, може не всички да искате да лежите на пясъка през целия ден. И понеже не си четец на мисли, ще потретим – поговорете всички заедно за това, какво ви се прави. Само така ще избегнете бъдещите конфликти. Ако не си на една и съща страница с останалите (не ти се ходи по моловете, например), планирай какво друго ще правиш, докато другите са на шопинг.

4. Дали те обичат да споделят?

Пътешествие по женски – правила за употреба

Багажът значително олеква, когато знаеш, че има с кого да си разменяте дрехи, обувки, аксесоари, козметика и дори хапване. Попитайте се една друга кой какво ще взима и кой има готовност да заеме нещо на другия. Приятелката ти не е готова да ти отстъпи чисто новата си маша? Ще се наложи да вземеш твоята, колкото и да не ти се иска.

Кафето на Русалките е най-вълшебното място на земята

5. Обичат ли да планират.

По време на всяко пътуване, важно е да покриете следните аспекти: какво ще правите, къде ще спите, какво ще ядете и как ще стигнете до всяко едно от местата, които сте определили. Макар някои хора да избират най-добрите ресторанти във всеки град, други гледат да пестят и хапват само в заведения за бързо хранене. Някой пък не могат да се оправят с карта, дори да им опрат пистолет в челото. За това пък има набито око за това къде продават най-вкусните пица и сладолед... просто ги усеща тези неща. Общо взето, хубаво е всеки да каже кои са силните му черти и те да се използват по предназначение. Винаги по време на групови пътувания, има хора, които казват, че нямат претенции и ще се съобразят с желанието на останалите. Но ако имаш претенции или идеи, отвори си устата и ги сподели.

►►► Най-вълнуващите неща, които да правиш в Азия

6. Как се справят приятелките ти в моменти на криза.

Пътешествие по женски – правила за употреба

Когато вече са минали два дни от пътуването, а в квартирата изведнъж спрат топлата вода, едната ти приятелка се разболее мистериозно а на друга й откраднат чантанта, на теб би ти се искало цялата ви група да запази самообладание, а не да изпада в излишни истерии. Дали твоите приятелки ще се ошашкат и закършат отчаяно ръце или ще приемат ситуацията откъм забавната страна? Лошите проблеми ви преследват един след друг? Спомнете си, че сте на почивка заедно и всичко ще остане един спомен, предизвикателство, което сте преодолели.

12 от най-странните квартири в Европа, в които наистина можеш да отседнеш

7. Колко са спонтанни.

Понякога ти се иска да зарежеш разходката из музея и да хукнеш към плажа или да си наемеш кола, с която да обиколиш околностите. Последното, което ти се прави е някоя от приятелките ти да замрънка и запротестира за нелогичните според нея желания. Дори ти да си падаш по спонтанността, възможно е да й се отдадеш преди дори да отпътувате. Отвори Google Flight и провери за невероятни места, близко до това, където ще отседнете, за които дори не си подозира. Виждаш ли – спонтанност и подготовка в едно!

8. Дали пиенето на алкохол е важно за тях.

Сигурно последната точка ти се струва откачена, но съвсем не е така. Пиенето може да заеме важна част от пътуването, особено ако сте отишли на място, известно с богатата си нощна култура. Но алкохолът, във всички точки по света, представлява сериозно перо от бюджета. Дискутирайте какви пари очаквате да похарчите за алкохол, за да не се изненадаш, че другите искат да се наливат с шампанско цяла вечер, а ти си предвидила пари само за някоя и друга бира.


Виж ощеНово в Cosmo