Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Хитовият туристически град за 2017 е...

 

Оценка: (0/5)

Най-привлекателният град за туристите през 2017 г. е Хонконг, според изследователската компания Euromonitor International.

Градина Nan Lian, Хонконг.
Градина Nan Lian, Хонконг. © iStock

Кои са най-евтините и атрактивни градове в Европа, които да посетиш (снимки) >>>

Най-добрите европейски градове, които да посетиш през 2017 (без да се разориш)

Тази година Хонконг е посетен от 25,7 милиона туристи. Второто място е за Банкок (23,3 милиона), третото – за Лондон (19,8 милиона посетители).

Банкок се нарежда на второ място, като най-популярна дестинация за 2017 г.
Банкок се нарежда на второ място, като най-популярна дестинация за 2017 г.

В топ 10 на най-привлекателните за туристите градове влизат също Сингапур, Макао, Дубай, Париж, Ню Йорк, Шенжен и Куала Лумпур. Москва е на 49-о място. През 2017 г. руската столица е била посетена от 4,6 милиона туристи.

►►► Най-нестандартните барове в Европа: посети ги!

През 2016 г. Москва заема 46-то място с 4,5 милиона посетители. Според прогнозата, през 2020 г. руската столица ще бъде посетена от 5 милиона туристи, а през 2025 – от 6,7 милиона. Санкт Петербург заема 73-то място с 2,9 милиона посетители. Подобно на Москва, Санкт Петербург, в сравнение с миналата година, е паднал в класацията с три пункта.

Източник: бгнес
 


Виж ощеНово в Cosmo