Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Подарявам ти гора във формата на китара

 

Оценка: (0/5)

 
Това не е изкуство, това е любов

Гора, копие на музикалния инструмент, е доказателството за любов на аржентински фермер към любимата му жена

Подарявам ти гора във формата на китара

Ако летиш над Аржентина, сред огромните поля и ливади, така наречените пампаси, със сигурност окото ти ще се спре на едно странно място. То е красиво, цветно, романтично и е във формата на китара. Това е доста странна и необикновена гора – Forest Guitar, която Педро Мартин Уретра сади в памет на съпругата си.

Най-цветните дестинации по света

Гората китара е дълга 1100 метра и ухае невероятно заради различните растения, с които е сътворена. Идеята идва от жената на Педро Грасиела, която, прелитайки над поляните, забелязва, че дърветата там са израснали във формата на ведро за мляко. Тогава й хрумва идеята и я обзема желанието в семейното им местенце с мъжа й да си насадят гора в някаква интересна, нетрадиционна форма. И предлага на мъжа си да измисли дизайн.

►►►На кои места по света ще се сбъднат желанията ти

Подарявам ти гора във формата на китара

В същото време Мартин има много работа и не може да се заеме с този проект, но през 1977 г. любимата му умира от мозъчна аневризма. Идеята заедно да реализират мечтата й изчезва завинаги.

Подарявам ти гора във формата на китара

Но все пак, Мартин решава да изпълни желанието на Грасиела и посвещава цялото си свободно време да сади дръвчета. И резултатът е невероятен – гора във формата на китара, инструментът, който жена му обожавала. Приживе двамата обичали да седят край огъня и да свирят на китара, да си пеят песни и да се смеят на десетките преживени заедно красиви моменти.

Подарявам ти гора във формата на китара

Чак след 35 години гората във формата на китара пораства и радва очите и душата на местни и туристи, които летят със самолет над нея.

За контура й Мартин използва зелени кипариси, тях засажда и в отверстията във формата на звезда. За струните той се спира на евкалипт.

За съжаление самият Мартин никога не е виждал гората отвисоко, защото има фобия от височини, но пък не спира да се радва на произведението си, гледайки снимките, които не спират да му носят хората, летели над любовното му гнездо, където е бил най-обичан, щастлив и влюбен.


Виж ощеНово в Cosmo