Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Най-малкият обитаем остров в света

 

Оценка: (0/5)

Къде се намира той и е как се е появил?

Най-малкият обитаем остров в света

Кои са най-желаните дестинации - виж в галерията със снимки.

Най-търсените туристически дестинации в момента

►►►Кои са филмите, които ще те вдъхновят да пътешестваш?

На река Сейнт Лорънс, по продължението на границата между Канада и САЩ е разположен архипелагът Хиляда острова. И едно парченце от неговата суша е най-малкият обитаем остров в света.

В състава на архипелага Thousand Islands влиза значително по-голям брой острови: 1864. Размерите им се колебаят от 100 км² до участъци по 0,1 м², където може да се посади едно дърво, но не и повече.

Архипелагът е известна природна забележителност. Тук се организират круизи, идват запалени риболовци. Сред интересните обекти за пътешествениците е Музеят на старинните кораби и Singer Castle.

Освен това един от островите в архипелага, с площ около 306 м², е най-малкият населен остров в света. Името му Just Room Enough Island и е дадено от американското семейство Сайзленд, които придобиват това парче земя през 1950 г.

На тях не на шега мястото им стига да засадят едно дърво и да си построят малка къщичка, а пред нея да сложат маса и три столчета за пикник.

Най-малкият обитаем остров в света

Семейството имало идея това местенце да се превърне в извънградска вила за уединение, но туристите нарушават плановете им: едва ли не всеки от участниците в многобройните круизи минава, за да снима необикновения остров.

Само че засега той не е рекордьор заради размерите си. Експертите от „Световни рекорди на Гинес“ обмислят да дадат титлата за най-малък обитаем участък земя на Bishop Rock, който е в състава на британските Острови Сили, макар да е два пъти по-голям от Just Room Enough Island – 720 м².


Виж ощеНово в Cosmo