Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

На гости на кулинарния магьосник

 

Оценка: (0/5)

Ела, наслади се на невероятните специалитети, остави си незабравими спомени за всички сетива.

На гости на кулинарния магьосник

B България засега няма ресторанти със звезди Michelin, все още се броят на пръсти и готвачите, трупали опит в декорирани с престижното отличие кухни. Затова интересът към тези малцина кулинарни магьосници е оправдано голям. Едно от най-атрактивните попълнения е Пиер Робле, главен готвач на ресторант le Fouquet в Lighthouse Golf&Spa Resort.

Ти би ли имала търпение да не опиташ ястията, приготвени лично от него? Защото ние не бихме могли да чакаме и секунда.

На гости на кулинарния магьосник

Оказва се, че още от самото начало роденият в Марсилия Пиер е свързан с Michelin. Първите си стъпки като готвач прави в двузвездния ресторант на Жоел Робушон, където учи основите на занаята. Следва кулинарен период извън родината – първо във Венецуела, а после в Англия, преди да стане главен готвач в посолството на Франция в Афганистан.

След завръщането му в Париж пътят му неизмен но минава през звездни кухни – Silver Tower 1*, the Ritz Palace 2*, the Crillon 2* и Helene Darroze 1*. С натрупания опит и младежки хъс Пиер решава да се впусне в ново приключение и отваря ресторант в Марсилия.

Четири години и създаването на много незабравими блюда го правят главен инструктор в групата Alain Ducasse. Остава на този пост 2 години, през които опознава в детайли философията на своя именит наставник – шеф Ален Дукас.

В началото на 2018 г. постоянното търсене на нови и нови предизвикателства го довежда в България. От този сезон гостите на Lighthouse Golf&Spa Resort ще имат удоволствието да се насладят на таланта му в гурме ресторант le Fouquet.

А ето какво опитахме ние и какво ни разказа Пиер:

ГРАДИНА

На гости на кулинарния магьосник

Ефектно поднесено предястие със сезонни зеленчуци, тепенада и козе сирене.

„Тази рецепта е вдъхновена от природата. Направена е изцяло в духа на красива градина от детството ми.“

 

ПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С БАБАГАНУШ

На гости на кулинарния магьосник

Овкусени и запечени зеленчуци, поднесени с бабагануш

„Зеленчуците обикновено са гарнитура, добавка към дадено хранене, а тук идеята е да са в центъра на вниманието.“

 

ПАТЕШКО И ФОА ГРА

На гости на кулинарния магьосник

Панирана топка от патешко конфи и паниран бонбон от фоа гра.

„Ястието е вдъхновено от класическата френска кухня. Сервира се с карфиол на скара и глазирано картофено конфи.“


Виж още



Ново в Cosmo