Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да спестиш гориво като си на пътешествие

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

С качването на цените на бензина икономичното шофиране става все повече въпрос на пари. Ето няколко идеи как да действаш.
 

Как да спестиш гориво
Как да спестиш гориво

 

Не форсирай прекалено.
Когато светофарът светне зелено, е добре да тръгнеш бързо, но не си длъжна да форсираш като на Формула 1. Не забравяй, че педалът, който натискаш, е за „газта“ и колкото повече стъпваш върху него, толкова повече гориво изгаря.

Внимавай с червеното.
Когато видиш в далечината, че светофарът светва червено, няма нужда да даваш газ до последно – по-добре използвай инерцията. Тези два съвета ще намалят разхода ти с до 35% според изследвания на автомобилни компании.

Бъркаш магистралата с писта.
Колкото по-бързо караш, толкова по-голям е разходът на гориво. Ето защо си струва да помислиш дали да не караш по-бавно и да спестиш пари (пък и да се присъединиш към безопасните шофьори).

Караш на малки разстояния.
За наистина кратки разстояния избери да направиш малка разходка, вместо да палиш колата. Така ще помогнеш и на природата, и на себе си - ще изгориш няколко калории. Да не говорим, че времето, което ще ти е нужно да намериш място за паркиране, вероятно е повече, отколкото да стигнеш до целта си.


Виж ощеНово в Cosmo